Alles over Dordrecht...
Afbeelding bij agendaitem: 'Lotgenotencontact prostaatkanker in Inloophuis Helianthus '
12dec

Lotgenotencontact prostaatkanker in Inloophuis Helianthus

Donderdag 12 december 2019, van 14:00 uur tot 16:30 uur.

Prostaatkanker komt vaak voor. Jaarlijks wordt er in Nederland bij meer dan 10.000 mannen prostaatkanker vastgesteld. Gelukkig is het vaak goed te behandelen, maar vaak wel met vervelende blijvende gevolgen en bijverschijnselen. Hiermee leren omgaan is niet altijd makkelijk. Het kan dan fijn zijn om hierover te kunnen praten met medepatiënten. Daarom is er in Inloophuis Helianthus elke tweede donderdag van de maand een bijeenkomst voor prostaat kankerpatiënten van 13.30 tot 16.30 uur.

U kunt hier in een besloten en gezellige omgeving in alle rust medepatiënten ontmoeten. U kunt ervaringen en tips uitwisselen. De groep bestaat uit gemiddeld 5 tot 12 mannen en wordt begeleidt door een vaste gastheer vanuit Helianthus. De bijeenkomsten worden mede-georganiseerd door de Prostaat Kanker Stichting (PKS).

Er kan over alle onderwerpen gesproken worden. Denk bijvoorbeeld aan incontinentie en incontinentiematerialen, voeding, sporten, bijverschijnselen medicatie en seksualiteit. De PKS geeft voorlichting over nieuwe onderzoeks- en behandeltechnieken en geeft antwoord op vragen vanuit de groep. Tevens worden de PKS folders uitgereikt.

U bent uiteraard niet verplicht om lid te zijn van de PKS. Iedereen is welkom. U hoeft zich voor deze bijeenkomsten niet aan te melden

Inloophuis Helianthus is een inloophuis voor mensen met kanker en hun naasten en is er voor alle inwoners van de Drechtsteden, Alblasserwaard en Hoekse Waard.

Voor informatie: zie www.inloophuishelianthus.nl/activiteiten-overzicht

Contactinformatie:
Locatie: Singel 28
Organisator: Inloophuis Helianthus
Email:info@inloophuishelianthus.nl
Website:http://www.inloophuishelianthus.nl


Deel dit bericht met je vrienden!