Alles over Dordrecht...
Afbeelding bij agendaitem: 'Het verhaal van: oorlogsfotograaf Massoud Hossaini'
07dec

Het verhaal van: oorlogsfotograaf Massoud Hossaini

Zaterdag 7 december 2019, van 13:00 uur tot 15:00 uur.

Film & presentatie in Stadsbibliotheek Dordrecht
Op zaterdag 7 december kun je kijken en luisteren naar het indrukwekkende verhaal van Massoud Hossaini. Deze Afghaanse fotograaf legt al 18 jaar de oorlog in zijn thuisland vast. Van 13.00 tot 15.00 uur is Massoud te gast in de Stadsbibliotheek in Dordrecht. Eerst laten we de film Frame by Frame – Reframing a Nation zien. Deze documentaire portretteert Massoud Hossaini en drie andere fotojournalisten die werkzaam zijn in Afghanistan. Daarna vertelt Massoud over zijn leven en werk. Benieuwd naar zijn verhaal? De toegang is gratis. Aanmelden kan via debibliotheekaanzet.nl. 
Let op: dit evenement is in het Engels.

Wie is Massoud Hossaini?
Massoud Hossaini komt uit Afghanistan. Sinds 2002 werkt hij als fotograaf in dit oorlogsland. Massoud won een Pulitzer-prijs voor een foto van één van de aanslagen in Kabul: een meisje dat een aanslag overleefde, omringd door gewonde en omgekomen familieleden. Hossaini was er ook bij toen op 30 april vorig jaar acht journalisten omkwamen bij explosies in het centrum van de stad. Hij raakte, met heel veel geluk, slechts gewond. Dit zijn slechts enkele voorbeelden van zijn vele, indrukwekkende verhalen. Met zijn werk wil Massoud Hossaini de wereld kennis laten maken met de Afghaanse bevolking. Hij laat ons zien wat de angst voor terreur doet, maar toont ook hun leven náást de oorlog.

Expositie: Afghanistan, Life Beyond the Front Pages
De expositie Afghanistan, Life Beyond the Front Pages bevat niet de gebruikelijke oorlogsfoto’s. Maar juist de foto’s die een ander Afghanistan laten zien. Dit geeft een bijzonder beeld van de worstelingen en de trots van een land dat in oorlog is. Na de filmvertoning en de presentatie kun je om 15.00 uur samen met Massoud deze expositie bezoeken in SBK Dordrecht.

In het kort
Wat : Het verhaal van: Massoud Hossaini
Wanneer : zaterdag 7 december, 13.00 – 15.00 uur
Waar : Stadsbibliotheek Dordrecht
Toegang : gratis, aanmelden via www.debibliotheekaanzet.nl

Contactinformatie:
Locatie: Centrale Bibliotheek, Groenmarkt 153
Organisator: De Bibliotheek AanZet
Website:http://www.debibliotheekaanzet.nl


Deel dit bericht met je vrienden!