vrijdag 21 januari 2022

Alles over Dordrecht

Informatiedag Omgevingsvisie

Informatiedag Omgevingsvisie

30 november 2019
Van 11:00 uur tot en met 16:00 uur

Dordrecht verandert de komende jaren. Dordrecht groeit! We zetten in op veel nieuwe huizen en banen. Dordrecht bloeit! We zetten in op veerkrachtige inwoners die gelukkig zijn in Dordrecht. Onze huidige en toekomstige inwoners  maken gebruik van alle soorten voorzieningen. Iedereen verplaatst zich. Iedereen gaat naar school of werk. Iedereen doet boodschappen. Iedereen sport. Iedereen gaat naar buiten. Iedereen bezoekt familie en vrienden. Dat vraagt veel van een stad. Voorzieningen, goede wegen, openbaar vervoer, winkels, scholen, bedrijven en noem maar op!

De ruimte die we in Dordrecht hebben, kan maar één keer ingevuld worden. Dat vraagt dus om goede en slimme keuzes voor nu en in de toekomst. Daar moeten we met elkaar afspraken over maken. Die worden opgeschreven in een document. Dat document heet de Omgevingsvisie. Iedereen mag kennis maken met en meepraten over de inhoud van die visie. En goede en slimme tips nemen we natuurlijk graag mee!

Informatiedag 30 november
Daarom is er op 30 november een Informatiedag Omgevingsvisie. Van 11.00 tot 16.00 uur staan de deuren van Muziekcentrum Benevia voor alle Dordtenaren open. Er is van alles te doen, te zien en te bespreken. Er is een klimaattafel, een watertafel, een energiespel, een Rad van Participatie en een bouwspel.

Om 12.00, 13.00, 14.00 en 15.00 uur zijn er 'gesprekstafels'. Die gesprekken gaan over 6 gebieden: Centrum, Woonwijken, Poldergebied, Bedrijventerreinen, Spoorzone en de Wantijzone.

Er is een hip-hopgroep die 2 keer optreedt. Zij maken een rap over dit thema. Op de dag doen zij inspiratie op voor een tweede rap. Ook voor kinderen is er van alles te doen. Ze kunnen koekhuisjes maken, hun kijk op de stad op een hele grote tekening kwijt en iets lekkers drinken.

Info

Organisator:

Adres:

Website:

Gemeente Dordrecht

BeneVia Muziekcentrum, Spirea 7

www.omgevingswetdordrecht.nl
Deel dit bericht met je vrienden!