vrijdag 21 januari 2022

Alles over Dordrecht

Proeverij: Wijn & de Bijbel (18+)

Proeverij: Wijn & de Bijbel (18+)

22 november 2019
Van 20:00 uur tot en met 22:00 uur

Missie Dordt organiseert in samenwerking met Israëlwijn een unieke proeverij met als thema: “Wijn & de Bijbel”. Het evenement vindt plaats op vrijdag 22 november 2019 van 20.00-22.00 uur in het Postillion. De winst komt volledig ten goede aan Missie Dordt.

“Met een glas in de hand denken we na over de symboliek van wijn”, aldus Wiebe van Horssen van Missie Dordt. Wijn speelt al duizenden jaren een belangrijke rol in de levens van mensen. In de Bijbel worden de begrippen wijn, wijnstok, wijngaard en aanverwante termen meer dan 500 keer gebruikt. Bij het volk Israël was het druivenplukken elk jaar weer een groot feest. Er werd dan gezongen en gedanst.

Voor de proeverij is een uniek aanbod van Israëlwijnen geselecteerd die rechtstreeks afkomstig zijn uit de omgeving van Jeruzalem, Bethlehem en het Karmel gebergte. Op de feestelijke locatie van het Postillion kunnen deze wijnen worden geproefd onder het genot van diverse kazen en hapjes van delicatessenwinkel Bourgondisch op Zuid. 

Sprekers zijn Wiebe van Horssen (missionair coördinator van Missie Dordt) en Robert van Gurp (vinoloog van Israëlwijn). Aanmelden is verplicht en kan via coordinator@missiedordt.nl. Voor de toegang wordt een bijdrage van € 15,00 p.p. gevraagd. Voor deelname is geen kennis van wijn of de Bijbel vereist. Minimum leeftijd: 18 jaar.

Info

Organisator:

Adres:

E-mailadres:

Website:

Wiebe van Horssen van Missie Dordt

Het Postillion, Rijksstraatweg 30

coordinator@missiedordt.nl www.missiedordt.nl
Deel dit bericht met je vrienden!