vrijdag 21 januari 2022

Alles over Dordrecht

Oplaadpunt cultuureducatie primair onderwijs in het Energiehuis

Oplaadpunt cultuureducatie primair onderwijs in het Energiehuis

20 november 2019
Van 13:30 uur tot en met 17:15 uur

Leerkrachten in het primair onderwijs, medewerkers educatie van culturele organisaties en beleidsmedewerkers van gemeenten zijn van harte welkom bij het Oplaadpunt Cultuureducatie primair onderwijs. De gratis inspiratiebijeenkomst vindt woensdag 20 november plaats in het Energiehuis en start om 13.30 uur.

Programma
13.30 uur              Ontvangst met koffie en thee
14.00 uur              Welkom & Start programma: taal & cultuureducatie
14.30 uur              Inspiratiesessie 1
15.30 uur              Inspiratiesessie 2
16.30  uur             Afsluiting & Borrel
17.15 uur              Einde

Deze middag staat in het teken van de ontwikkelingen op het gebied van taal en cultuureducatie, maakonderwijs en cultuureducatie en de vraag: hoe maak je cultuureducatie meetbaar? Een moment om in contact te komen met collega’s, ervaring en kennis te delen en nieuwe inspiratie op te doen. Je krijgt handvatten en voorbeelden waar je als zelf direct mee aan de slag kunt! Tijd om even op te laden.

Praktijkvoorbeeld en zelf aan de slag
Basisschool Don Bosco uit Dordrecht werkt al een aantal jaren met een schakelklas. Sinds vorig schooljaar wordt theater, muziek en dans ingezet om de taalontwikkeling te stimuleren. Serge Bomius, directeur Don Bosco en Lilianne Eijkelenkamp, coördinator cultuureducatie Servicebureau Onderwijs&Cultuur lichten toe waarom taal en cultuureducatie zo goed samen gaan. Theaterdocent en acteur Mahfoud Mokkadem vertelt wat de meerwaarde van cultuureducatie is geweest in zijn taalontwikkeling. Na de mooie voorbeelden uit de praktijk zijn er drie inspiratiesessies: 1) Maakonderwijs en cultuureducatie, 2) Hoe maak je cultuureducatie meetbaar en 3) Taal en cultuureducatie. Tenslotte krijg je tips en tools mee om draagvlak voor cultuureducatie te creëren op jouw school. Natuurlijk sluiten we de middag af met een borrel.

Aanmelden
Deelname is gratis. Ga voor meer informatie en aanmelden naar www.onderwijs-cultuur.nl/oplaadpuntpo/. Aanmelden is mogelijk tot vrijdag 8 november.

Info

Organisator:

Adres:

Website:

Servicebureau Onderwijs&Cultuur

Energiehuis, Noordendijk 148

www.onderwijs-cultuur.nl/oplaadpuntpo/
Deel dit bericht met je vrienden!