donderdag 20 januari 2022

Alles over Dordrecht

Care for Jazz met The Society in Dubbelmonde

Care for Jazz met The Society in Dubbelmonde

17 november 2019
Van 15:00 uur tot en met 00:00 uur

Vandaag geeft het ensemble The Society een optreden in woon-zorgcentrum Dubbelmonde, onderdeel van Zorggroep Crabbehoff. Het concert begint om 15.00 uur in Dubbelmonde. De zaal gaat om 14.30 uur open. Het programma duurt twee maal 30 minuten.

Het ensemble The Society, bestaande uit Ben van den Dungen (sax), Vincent Koning (gitaar) en Steve Zwanink (contrabas) brengt een gevarieerd programma.  ‘Swing Time’ is een tot de verbeelding sprekend muziekprogramma waarin de luisteraar wordt meegenomen naar de filmische dertiger jaren en de glorietijd van de jazz. De dertiger jaren zorgden voor de bloei van deze spannende muziek en leverden een keur aan ijzersterke bands op zoals bijvoorbeeld het orkest van Duke Ellington. Muziek met een grote dosis nostalgie en een ‘happy feel’.

Over de musici
Ben van den Dungen begon zijn carrière in de jaren 80. Sindsdien heeft hij, met verschillende groepen zo’n 5000 concerten in 70 verschillende landen gegeven. “Jazz moet dansbaar zijn en de blues moet erin zitten”, zei Louis Armstrong ooit. Het zou het motto kunnen zijn voor trio The Society. Dit trio bestaat uit een bijzondere combinatie van persoonlijkheden die alleen de jazz samen kan brengen. De musici mengen hun muzikale afkomst en talent op een aanstekelijke manier.

Iedereen is welkom
Buitengasten kunnen zich aanmelden bij de receptie van Dubbelmonde (078 616 22 22). Bewoners kunnen gratis kaarten afhalen bij de activiteitenbegeleiding. Na afloop wordt een drankje geschonken.

Het optreden is op verzoek van Dubbelmonde georganiseerd door Stichting Muziek in Huis. Het wordt mede mogelijk gemaakt door Vrienden van Dubbelmonde, Het R.C. Maagdenhuis, Stg. Elise Mathilde Fonds, Mr. August Fentener van Vlissingen Fonds en particuliere donaties.


Over Zorggroep Crabbehoff
Ruim 800 medewerkers bieden in Dordrecht zorg- en dienstverlening in ons behandelcentrum, onze woon-zorgcentra en bij de mensen thuis. Zorg leveren we samen. De rode draad hierin is zinvol leven. Wij stimuleren mensen zich te richten op wat van waarde is in hun leven. Dat vind je terug in onze kernwaarden persoonlijk, zingevend en creatief.
Onze medewerkers en vrijwilligers ondersteunen de cliënten met hart en ziel. Respectvol en professioneel. Met oog voor eigen regie en zelfstandigheid van de zorgvrager. Zorg en dienstverlening vanuit de menselijke maat. Dat is wat wij bieden.

Stichting Muziek in Huis brengt sinds 1999 muziek naar de mensen toe
De Stichting Muziek in Huis (MiH) beoogt met haar concerten de kwaliteit van leven te verhogen van ouderen en zieken. Jaarlijks organiseert MiH meer dan 700 kamerconcerten door professionele ensembles. Ieder jaar genieten ruim 30.000 mensen van deze concerten. In mei 2014 woonde H.M. Koningin Máxima het 7.500ste concert bij. In juli 2018 vond het 10.000ste concert van de stichting plaats. Care for Jazz is een nieuw initiatief van Stichting Muziek in Huis.

Foto: The Society

Info

Organisator:

Adres:

E-mailadres:

Website:

Zorggroep Crabbehoff

in Dubbelmonde, Koningstraat 290

078 616 22 22 www.facebook.com/benvandendungentrio/
Deel dit bericht met je vrienden!