vrijdag 21 januari 2022

Alles over Dordrecht

Han Bennink en het ICP Orchestra in Muziekpodium DJS

Han Bennink en het ICP Orchestra in Muziekpodium DJS

16 november 2019
Van 22:00 uur tot en met 00:00 uur

Zaterdag 16 november speelt niemand minder dan drummer Han Bennink (1942) met het ICP Orchestra in Muziekpodium DJS. De maand november staat in het teken van de drummer. Een aantal grootheden uit de Nederlandse jazzwereld komt spelen. Daar mag Han niet bij ontbreken.

Het ICP Orchestra is uniek in de wereld, een kruising tussen bigband en kamerorkest, waarin blazers en strijkers op het scherp van de snede improviseren. Aanjager van het stel is drummer Han Bennink, bekend om zijn extraverte manier van spelen. Hij richtte ICP (Instant Composers Pool) op samen met pianist Misha Mengelberg (1935-2017), wiens composities de basis vormen voor het repertoire. Hierin komen jazz en swing samen met Europese muziek, avant-garde en een gezonde dosis absurdisme.
‘ICP have always made their own rules, and hearing them followed, broken and reinvented in real time remains one of contemporary music’s enduring delights’ (The Guardian).

Onze Dutch Jazz-avonden brengen elke derde zaterdag van de maand een liveband en een dj naar Dordrecht. Samen zorgen ze voor een spannende, energieke en uitdagende jazzavond. De muziek is voor jong en oud. Om de drempel voor jongeren laag te houden, is de entreeprijs tot 25 jaar slechts € 5,00.

• Datum: zaterdag 16 november 2019
• Plaats: Muziekpodium DJS
• Adres: Grotekerksplein 1
• Deur open: 21:30 uur / Aanvang: 22.00 uur
• Entree: € 10,00 / donateurs en jongeren tot 25 jaar: € 5,00

Foto: Gerard Verschooten - Han Bennink

Info

Organisator:

Adres:

Website:

Muziekpodium DJS

Grotekerksplein 1

www.muziekpodiumdjs.nl
Deel dit bericht met je vrienden!