Alles over Dordrecht...
Afbeelding bij agendaitem: 'Schrijfavond Amnesty International Dordrecht '
14nov

Schrijfavond Amnesty International Dordrecht

Donderdag 14 november 2019, van 19:30 uur tot 21:30 uur.

Vandaag organiseert Amnesty International Dordrecht weer haar schrijfavond. Tijdens zo’n avond schrijven we met elkaar brieven voor mensen die onrecht wordt aangedaan. Je bent vanaf 19.30 uur van harte welkom in restaurant Smyrna Tandoor.

Wat kun jij doen?
Je krijgt een beschrijving van de situatie van een aantal personen en bekijkt voor wie je een brief wilt schrijven. Er liggen (Engels- of anderstalige) voorbeeldbrieven klaar met daarin een oproep aan de betreffende regeringen, ambassades of koningshuizen om de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens (UVRM) na te leven. Ook kun je groetenkaarten schrijven aan mensen die vervolgd worden. Met deze kaarten laten we hen weten dat we aan hen denken.

Acties helpen echt! Nieuwe successen
In één op de drie gevallen verbetert de situatie van de mensen voor wie Amnesty zich inzet. Zo werd journaliste Hajar Raissouni, die op 31 augustus in Marokko werd opgepakt, na protesten van onder meer Amnesty op 17 oktober vrijgelaten. Zij werd beschuldigd van ‘onwettige abortus’, maar werd mogelijk ook (of juist) vanwege haar politiek-getinte artikelen gearresteerd. Bekijk alle resultaten van de afgelopen tijd op amnesty.nl/wat-we-doen.

Je kunt je aanmelden voor de schrijfavond via de Facebook-pagina van Amnesty International Dordrecht. Je kunt natuurlijk ook gewoon binnenlopen en meedoen. Schrijfgerei ligt klaar, waarvoor slechts een vrijwillige bijdrage wordt gevraagd.

Contactinformatie:
Locatie: Restaurant Smyrna Tandoor, Voorstraat 261
Organisator: Amnesty International Dordrecht
Website:http://www.facebook.com/amnesty.international.dordrecht/


Deel dit bericht met je vrienden!