vrijdag 21 januari 2022

Alles over Dordrecht

Boekpresentatie en thema-avond - Wat NAH met je doet

Boekpresentatie en thema-avond - Wat NAH met je doet

14 november 2019
Van 20:00 uur tot en met 22:00 uur

Boekpresentatie en thema-avond: WAT NIET-AANGEBOREN HERSENLETSEL MET JE DOET
Wat betekenen de symptomen van niet-aangeboren hersenletsel (NAH) in het dagelijks leven?

De Dordtse auteur Marion den Boer beschrijft in Begrijp je mij nu een beetje? waar getroffenen en hun naasten tegen aanlopen. De boekpresentatie en thema-avond heeft plaats op 14 november 2019. De presentatie is in handen van AD-columnist Kees Thies. Het boek is vanaf die datum ook landelijk verkrijgbaar en te bestellen via bol.com.

Vijf ervaringsverhalen
In het boek maakt Den Boer duidelijk wat de veelvoorkomende symptomen van NAH zijn. Daarnaast laat de auteur vijf getroffenen aan het woord. Menno Jansen (zwaar auto-ongeluk), José Schut (multiple sclerose), Erwin Westerbeek (hersenbloeding), Hilde Schuemie (herseninfarct), Wil Wilders (hersenstambloeding). Zij beschrijven situaties waarbij je als ‘gezond mens’ nooit stilstaat, omdat het allemaal zo vanzelfsprekend is.

Thema-avond
De presentatie van de thema-avond is in handen van de bekende columnist van het AD, Kees Thies en Roel Verbruggen van Via Cultura. Verder is er een korte voorstelling van Het Inspringtheater van Gemiva-SVG Groep, zijn er gastsprekers en liveoptredens van Rob Hendrikse en Francesco Daniel. Stichting Samball en Via Cultura hebben deze avond mede mogelijk gemaakt. Toegang is gratis. Het radioprogramma van Via Cultura is live te horen op 105.0 FM.

Over de auteur
Marion den Boer heeft bijna 25 jaar een relatie met Ton. Op 10 januari 2014 kreeg zij een telefoontje dat haar echtgenoot tijdens zijn werk op een duwboot was getroffen door een herseninfarct. Over de ervaringen van Ton en haarzelf na deze gebeurtenis die hun leven in één keer op z’n kop zette en drastisch veranderde, verscheen eerder van haar hand het boek: We varen nu een andere koers.

Foto: Voorkant van het boek van Marion den Boer 'Begrijp je mij nu een beetje?'

Info

Organisator:

Adres:

Website:

Stichting Samball en Via Cultura

Dolhuis, Dolhuisstraat 55

www.facebook.com/viaculturaonline/
Deel dit bericht met je vrienden!