vrijdag 21 januari 2022

Alles over Dordrecht

Jazzdrummer Art Blakey staat centraal in Muziekpodium DJS

Jazzdrummer Art Blakey staat centraal in Muziekpodium DJS

09 november 2019
Van 22:00 uur tot en met 00:00 uur

Op zaterdag 9 november staat jazzdrummer Art Blakey centraal tijdens de Drummersmaand in Muziekpodium DJS. De groep Messengers Revisited brengt met haar set The Art Of Blakey in Jazzpodium DJS een ode aan de hardbop sound van Art Blakey and the Jazz Messengers.

Blakey (1919-1990) is met Kenny Clarke en Max Roach de uitvinder van de bebop-drumstijl. Blakey was echter niet alleen een drummer, hij stond ook te boek als een groot bandleider. Eind jaren 40 en begin jaren 50 drumde hij bij onder anderen Miles Davis, Bud Powell en Thelonious Monk. Al snel begon hij zijn eigen bands te formeren, waaruit uiteindelijk de samen met Horace Silver opgerichte band The Jazz Messengers voortkwam.

Meer dan dertig jaar lang maakte Blakey albums en trad hij op met zijn band The Jazz Messengers. In deze legendarische band kregen vele jonge muzikanten de ruimte om zich aan het grote publiek te laten zien. Clifford Brown, Freddie Hubbard, Wayne Shorter, Donald Byrd, Cedar Walton, Lee Morgan, Benny Golson, Wynton Marsalis, Branford Marsalis, Keith Jarrett, Lonnie Plaxico en John Hicks zijn slechts enkele van de grote artiesten die in zijn band zijn begonnen.

Saxofonist Peter Broekhuizen en drummer Timothy van der Holst hadden al langer de wens om zich te storten op een flink aantal stukken van The Jazz Messengers. Samen met trompettist Dirk Beets, bassist Nick McGuire en pianist Berthil Busstra gaan ze de uitdaging aan de meest swingende stukken uit Art’s oeuvre te spelen.

Jazz & Beyond brengt iedere tweede zaterdag van de maand een liveband plus een dj die jazz en aanverwante stijlen als funk, soul, afrobeat, latin en pop mixt. De muziek is voor jong en oud. Om de drempel voor jongeren laag te houden, is de entreeprijs tot 25 jaar slechts € 4,50.

• Datum: zaterdag 9 november 2019
• Plaats: Muziekpodium DJS
• Adres: Grotekerksplein 1
• Deur open: 21.30 uur / Aanvang: 22.00 uur
• Entree: € 9,00 / donateurs en jongeren tot 25 jaar: € 4,50

Info

Organisator:

Adres:

Website:

Muziekpodium DJS

Grotekerksplein 1

www.muziekpodiumdjs.nl
Deel dit bericht met je vrienden!