Alles over Dordrecht...
Afbeelding bij agendaitem: 'Lezing: VED: Visueel, emotioneel en digitaal geletterd'
06nov

Lezing: VED: Visueel, emotioneel en digitaal geletterd

Woensdag 6 november 2019, van 19:30 uur tot 21:30 uur.

Op woensdagavond 6 november verzorgt Maud Donga een lezing over het gebruik van emoji-taal in het onderwijs. Emoji-taal is de snelst groeiende vorm van communicatie aller tijden: driekwart van de mensen gebruikt elke dag emoji’s. In haar lezing legt Donga uit waarom emoji-taal landelijk zou moeten worden opgenomen in het onderwijs.

VED: Visueel, emotioneel en digitaal geletterd
We leren lezen en schrijven met het alfabet, maar met de komst van het internet en social media is onze manier van communiceren veranderd. Naast gesproken en geschreven taal is beeld inmiddels dé manier waarop we met elkaar communiceren. We leven in een visueel-digitaal ‘geletterde’ samenleving: emoji-taal is niet meer weg te denken uit ons dagelijks leven. Toch wordt deze taal in het onderwijs nog niet gebruikt. Als het aan Maud Donga ligt, komt daar snel verandering in.

Emotionele educatie
“Ik pionier met emoji-taal en het is mijn ambitie dat emoji-taal landelijk wordt opgenomen in het onderwijs,” vertelt Maud Donga. “In het onderwijs wordt nu vooral gefocust op kennis en kunde. Ik hoop met deze taalverrijking de focus te verschuiven naar emotionele educatie.’ Donga wil een bijdrage leveren aan een VED- geletterde (visueel, emotioneel en digitaal) samenleving: “Ik zou het geweldig vinden als kinderen niet alleen leren lezen en schrijven met letters en woorden, maar dat ook emoji-taal een plek in het lesprogramma zal krijgen. Emoji-taal helpt om gedachten, gevoelens en gedrag te delen.”

Op 6 november vertelt Maud Donga over haar onderzoek, de rol die emoji-taal kan spelen in het onderwijs en licht zij het gebruik van de ‘emoji-leesplank’ toe.

Over de spreekster
Maud Donga is docent/onderzoeker bij Fontys International Lifestyle Studies en gefascineerd door de digitale, visuele, universele en non-verbale taal; emoji-taal. Onlangs heeft zij haar Master of Arts weten te behalen met haar  onderzoek naar de manieren waarop Emoji-taal binnen het onderwijs kan worden ingezet om emoties beter te begrijpen.

Lezing 'VED-geletterd’, over de rol van emoji’s in het onderwijs
door Maud Donga
woensdag 6 november
Start 19.30- 21.30 uur, inloop vanaf 19.15 uur.
Deelname € 7,50 per persoon inclusief een kopje koffie of thee bij ontvangst.

Aanmelden is vereist en kan per e-mail, telefonisch via 078-6326820 of via het formulier op de website van het museum. Of reserveer direct uw ticket via de online ticketshop.

Contactinformatie:
Locatie: Burgemeester de Raadtsingel 97
Organisator: Onderwijsmuseum
Telefoonnummer: 078 6326820
Email:info@onderwijsmuseum.nl
Website:http://www.onderwijsmuseum.nl


Deel dit bericht met je vrienden!