donderdag 20 januari 2022

Alles over Dordrecht

Meetups - Duurzaamheid

Meetups - Duurzaamheid

06 november 2019
Van 19:30 uur tot en met 21:00 uur

De Bibliotheek AanZet en Schouwburg Kunstmin presenteren een nieuw seizoen Meetups. Praat elke maand mee over een actuele maatschappelijke thema’s, doe inspiratie op, leer nieuwe mensen kennen én deel je mening. Geen debat, maar ‘gewoon’ een goed gesprek onder leiding van een moderator. Met experts en ervaringsdeskundigen.

Vandaag gaat het over Duurzaamheid. Entree is gratis. Aanmelden via de website

Vandaag gaat het over: Zijn alternatieve brandstoffen dé oplossing voor duurzaam vervoer?
Praat mee in de Stadsbibliotheek tijdens de Meetup. Na een succesvolle eerste Meetup in de Stadsbibliotheek is het tijd voor de tweede editie. Dit keer sluiten we aan bij het thema van Nederland Leest: Duurzaamheid. We duiken in dit thema in relatie tot verkeer en vervoer. Volgens velen zou de vervoerssector zo snel mogelijk moeten overstappen van fossiele brandstoffen naar alternatieven zoals waterstof en elektriciteit. Maar is dit echt dé oplossing? Of creëren we hiermee een ander probleem? Zijn er bijvoorbeeld andere alternatieven, zoals de auto vaker laten staan? En wat heeft ons online bestelgedrag voor impact op het milieu? Allemaal vragen met uiteenlopende antwoorden.

Wie praten mee?
Het belooft een goed en interessant gesprek te worden op woensdag 6 november, met jou én de rest van de gasten. De presentator van de avond is Harry Selier van de Karakter Academy. Deelnemers aan het gesprek zijn in ieder geval: Saskia Kluit - directeur van de Fietsersbond en lid van de Eerste Kamer, Rik van der Linden – wethouder van Duurzaamheid en Verkeer & Vervoer in Dordrecht en voorzitter van het Regionaal Overleg Verkeersveiligheid, Jos Huizinga – wethouder van Verkeer & Vervoer in Zwijndrecht, Ton Spek – wethouder van Verkeer & Vervoer in Sliedrecht en Duco Hoogland – voormalig Tweede Kamerlid bij de PvdA met Verkeer in zijn portefeuille en nu programmamanager Bereikbaarheid Drechtsteden.
De avond wordt georganiseerd in samenwerking met de Fietsersbond Drechtsteden, Platform Duurzaam Dordrecht en Kunstmin.

Wil je je alvast voorbereiden of inlezen? Dat kan! Op www.kenniscloud.nl staat het kennisdossier ‘Verdieping bij Mobiliteit & Duurzaamheid’, voor een optimale start van het gesprek.


Elke eerste woensdag van de maand (behalve mei 2020) is er een Meetup. In de Stadsbibliotheek of in het Energiehuis. Hieronder vind je alle Meetups op een rijtje, voor in de agenda! Op debibliotheekaanzet.nl of kunstmin.nl vind je meer informatie over alle thema’s.

Programma:
Digitale inclusie   2 oktober  Stadsbibliotheek
Mobiliteit & duurzaamheid  6 november  Stadsbibliotheek
Cashloze samenleving  4 december  Energiehuis
Werk & ondernemen   5 februari  Energiehuis
Man, vrouw en alles daartussen 4 maart  Stadsbibliotheek
Culturele diversiteit   1 april   Energiehuis
Techniek & media   13 mei   Stadsbibliotheek

Info

Organisator:

Adres:

Website:

De Bibliotheek AanZet

Centrale Bibliotheek, Groenmarkt 153

www.debibliotheekaanzet.nl
Deel dit bericht met je vrienden!