donderdag 20 januari 2022

Alles over Dordrecht

Gratis perkgoed bij Operatie Steenbreek op Paulusplein

Gratis perkgoed bij Operatie Steenbreek op Paulusplein

02 november 2019
Van 13:00 uur tot en met 15:00 uur

Vanmiddag strijkt Operatie Steenbreek neer op het Paulusplein in Krispijn. Dordtenaren die bij de kraam een of meerdere tegel(s) inleveren, krijgen in ruil daarvoor een vaste plant waarmee ze hun tuin kunnen vergroenen. Maximaal drie plantjes per persoon, zolang de voorraad strekt.

Onze zomers worden warmer en droger. Warmte blijft langer in de stad hangen. Daarnaast krijgen we te maken met meer en zware regenbuien, ook in het najaar. Riolen kunnen niet altijd het vele regenwater verwerken. Dat kan tot wateroverlast leiden. Maar daar kunnen we ons op voorbereiden, samen met de Dordtenaren.

Wateroverlast bestrijden
De gemeente Dordrecht neemt maatregelen in de openbare ruimte. Maar 60 procent van de grond is in handen van particulieren. Daarom heeft de gemeente de Dordtenaren nodig om wateroverlast te bestrijden. Die ontstaat deels omdat mensen hun tuin 'dichtgetegeld' hebben. Regenwater kan daardoor minder snel in de grond dringen.

Vergroenen
De gemeente helpt inwoners graag bij het vergroenen van hun tuinen. Ook met inspiratie en advies. Dordtenaren die veel stenen in de tuin hebben, kunnen zaterdag een foto meenemen van hun tuin. Bij de kraam op het Paulusplein kunnen ze een schetsontwerp laten maken zodat ze meteen ideeën krijgen hoe ze hun tuin groener kunnen inrichten. Wie geen tuin heeft, maar wel een balkon, krijgt bloembollen. Zodat ook de balkons in Krispijn volgend jaar mooi kleuren en de natuur dichterbij brengen.

Spelen met water
Kinderen (en ook volwassenen) kunnen spelen met de watertafel. Dit is een tafel met een minidorp waarmee je kunt ontdekken wat een flinke regenbui met je tuin en omgeving doet. Ook kan er geknutseld worden. Kinderen kunnen een bloempot beschilderen en daar vervolgens hun eigen bloembol in planten.

Groenaannemer Verkuil & Moree en de gemeente Dordrecht organiseren deze gezamenlijke actie van 13.00 uur tot 15.00 uur. Wij maken Dordt groen!

Foto: Daniela de Gol - Vlinder op herfstaster

Info

Organisator:

Adres:

Groenaannemer Verkuil & Moree en de gemeente Dordrecht

Paulusplein

Deel dit bericht met je vrienden!