Alles over Dordrecht...
Afbeelding bij agendaitem: 'Herfstmarkt zorgboerderij de Veldlinden'
25okt

Herfstmarkt zorgboerderij de Veldlinden

Vrijdag 25 oktober 2019, van 10:00 uur tot 15:00 uur.

Een nieuw verblijf voor de paarden. Dat is de kersverse wens van zorgboerderij De Veldlinden. De bezoekers van de herfstmarkt, die vrijdag 25 oktober al weer voor de twaalfde keer gehouden wordt in de Dordtse Biesbosch, weten dus waar de opbrengst naar toe gaat!

De herfstmarkt trekt jaarlijks meer dan duizend bezoekers. Er is voor jong en oud dan ook van alles te beleven. Voor de kinderen is er weer een workshop, waarin ze dit keer een kunstwerkje gaan maken dat ze mee naar huis mogen nemen. Voor de volwassen bezoekers is een keur aan bijzondere polderproducten te koop.

In en rondom de grote schuur aan de Noorderelsweg 14 staan vrijdag vijftien kramen met producten, waarvan veel zijn gemaakt en gekweekt door de zogenoemde hulpboeren. Dat zijn mensen met een beperking, die via Syndion dagelijks op de boerderij aan het werk zijn.

Bezoekers kunnen bij de gratis koffie en thee een appelkoek krijgen, die is gemaakt van appels van het erf van De Veldlinden. Ook zijn er stoofperen, uien, bolcrysanten, winterviooltjes, jam, bloemstukken en natuurlijk aardappelen te koop. Het befaamde Veldlinden-patatje wordt ook de hele dag gebakken.

Het eigen winkeltje van de zorgboerderij biedt keus uit allerlei creatieve hebbedingetjes en van hout gemaakt dingen, zoals vogelhuisjes en kaartenstandaards. De kinderen kunnen zich uitleven op het springkussen of gewoon lekker knuffelen met de aaibare dieren.

Op de herfstmarkt komt dit keer ook een grote spaarpot te staan, waarin bezoekers een gift kunnen doen voor het nieuwe paardenverblijf. Bezoekers zijn welkom tussen 10.00 en 15.00 uur.

Foto: Veldlinden paardenverblijf

Contactinformatie:
Locatie: in de Dordtse Biesbosch, Noorderelsweg 14


Deel dit bericht met je vrienden!