Alles over Dordrecht...
Afbeelding bij agendaitem: 'De Inloop Kunst & Cultuur '
03sep

De Inloop Kunst & Cultuur

Iedere dinsdag, van dinsdag 3 september 2019 tot en met woensdag 25 december 2019, van 09:30 tot 11:30 uur.

Vanaf dinsdag 3 september is ToBe cultuurcentrum weer gestart met de wekelijkse Inloop Kunst & Cultuur. Dit is een gratis laagdrempelige inloop voor ouderen in de wijk, mensen met (beginnende) geheugenproblemen en mantelzorgers. Met elke maand een andere Kunst & Cultuur activiteit.

De Inloop Kunst & Cultuur
Iedere dinsdag starten we om 9.30 uur in lesruimte 007. Om 10.00 uur start de activiteit en we sluiten af om 11.00 uur. Elke maand staat in het teken van een andere Kunst & Cultuur activiteit. Het programma loopt tot en met 24 december. Aanmelden vooraf is niet nodig. De gastvrouw staat klaar. Zij regelt als je dat fijn vindt een deskundige voor advies, begeleiding en ondersteuning. Alles onder genot van een lekker kopje koffie/thee en koek.

Programma

  • September en november: Beweeg mee met Regina Magnus
    De maanden september en november staan in het teken van bewegen. Tijdens deze ochtend beweeg je op mooie muziek. Het hele lichaam wordt op een dansante en makkelijke wijze in beweging gebracht. Hierdoor worden de spieren versoepeld. Tijdens de activiteit spelen ‘met elkaar zijn’ en humor een belangrijke rol. De activiteit is zowel zittend op een stoel of staand te volgen en wordt afgestemd op wat iedereen lichamelijk aankan.

  • OKTOBER: Teken mee met Joeri van den Anker
    In oktober maak je onder begeleiding van illustrator Joeri van den Anker leuke, creatieve tekeningen. Je kunt met verschillende materialen werken aan kleine opdrachtjes. De fantasie wordt geprikkeld en vergroot. Er wordt gewerkt met potloden, markers en aquarelverf.
  • DECEMBER: Schilder mee met Helen Hietbrink
    Vincent van Gogh wandelde ’s nachts vaak door de binnenstad van Dordrecht en beschreef uitvoerig wat hij zag in zijn brieven naar zijn broer Theo. Met elkaar bekijken we foto’s van Dordrecht en schilderijen van de sterrennachten zoals Van Gogh ze zag. We gebruiken fantasie om onze stad bij nacht te schilderen met verf en schilderdoeken. Natuurlijk kun je ook zelf foto’s meenemen van jouw speciale plekjes in Dordrecht.

Elkaar ontmoeten in het Energiehuis
Onderzoek toont aan dat het meedoen en/of luisteren, kijken en ervaren van kunst en cultuur het brein, het inlevingsvermogen en de creativiteit stimuleert. Ook verbetert het de fysieke gesteldheid. Deze laagdrempelige inloop wil ruimte bieden om elkaar te ontmoeten in het Energiehuis, samen leuke dingen doen, elkaar te steunen en een punt zijn waar je zonder drempels advies en informatie kunt krijgen op moment dat je er bent.

Cultuur Dichtbij Dordrecht
De Inloop Kunst & Cultuur, onderdeel van Cultuur Dichtbij Dordrecht, is een samenwerkingsverband tussen het Parkhuis, het Spectrum, de Gemeente Dordrecht en ToBe cultuurcentrum waarbij inwoners uit Dordrecht elkaar ontmoeten via diverse culturele activiteiten. Cultuur Dichtbij; ontmoetingen waarbij oude verhalen herleven en nieuwe herinneringen gemaakt worden.

Foto: Regina Magnus - Dansdocent Regina Magnus in actie.

Contactinformatie:
Locatie: Locatie Energiehuis, Noordendijk 148
Organisator: Tobe Cultuurcentrum
Email:info@tobe.nl
Website:www.tobe.nl


Deel dit bericht met je vrienden!