zaterdag 19 september 2020

Alles over Dordrecht

Expositie 'Stilleven' van Jan Teunissen

31 augustus 2019
Van zaterdag 31 augustus 2019 tot en met zondag 27 oktober 2019
Van 12:00 uur tot en met 17:00 uur

Weer een prachtige expositie in WG Galerie. Deze solo expositie “Stilleven” van Jan Teunissen is daar vanaf 31 augustus t/m 27 oktober bewonderen.

Jan Teunissen groeide op in Veldhoven, bij Eindhoven in het zuiden van Nederland. Nu woont en werkt Jan in het nabij gelegen Best. Aanvankelijk volgde hij een technische opleiding en hij studeerde af als bedrijfskundig ingenieur. Voornamelijk als autodidact heeft hij zich vanaf 1983 bekwaamd in het ambacht van de realistische schilderkunst.

Jan over zijn werk:
In mijn schilderijen - olieverf op paneel – streef ik naar een zo realistisch mogelijk weergave, voornamelijk stillevens in een sfeer van claire obscure en niet groter dan levensecht. Ik concentreer me vooral op details, licht en refelecties. Afbeeldingen in mijn schilderjen betreffen vaak voor de hand liggende voorwerpen, zoals een oude vaas of plank en fruit of bloemen, welke laatse veelal uit mijn eigen tuin afkomstig. Opmerkingen die mijn schilderijen oproepen als: ”Je zou er zo een hap van nemen,”Je kunt ruiken om wat voor fruit het gaat”of “Elk moment kan er een worm uit die peren kruipen” stemmen mij tevreden in de wijze ik tracht om “Realisme” weer te geven. Naast het exposeren in Nederland, exposeert en verkoopt Jan Teunissen o.a. in: België, Duitsland, Frankrijk, Hong Kong, India, Italië, Mexico, Nieuw Zeeland, Taiwan en Quatar.

Meet and Greet op 6 oktober.
Open iedere zaterdag en zondag én op afspraak.

Info

Organisator:

Adres:

E-mailadres:

Website:

WG Galerie

Aardappelmarkt 15

wilmageerts@live.com www.wg-gallery.com
Deel dit bericht met je vrienden!