Alles over Dordrecht...
Afbeelding bij agendaitem: 'Spreekuur WeHelpen.nl en Digitaal inloopspreekuur Seniorweb'
19jul

Spreekuur WeHelpen.nl en Digitaal inloopspreekuur Seniorweb

Iedere vrijdag, van vrijdag 19 juli 2019 tot en met vrijdag 26 juni 2020, van 10:00 tot 12:00 uur.

Kun je af en toe wel wat hulp gebruiken?
Of wil je hulp aan anderen bieden?

Dorine van WeHelpen.nl vertelt je er op het spreekuur van WeHelpen graag meer over. De bibliotheek is ook één van de officiële WeHelpen Ontmoetingsplekken in Dordrecht. Hier kun je afspreken om eens kennis te maken met degene waarmee je via wehelpen.nl in contact bent gekomen. Een prettige en veilige omgeving voor iedereen. Het spreekuur is elke vrijdag van 10.00 – 12.00 uur op het Ontwikkelplein in de Stadsbibliotheek. Aanmelden hoeft niet en het is gratis, voor leden en niet-leden.

Dorine: “Ons spreekuur is tegelijk met het digitaal inloopspreekuur van Seniorweb. Deze combinatie blijkt een hele goede te zijn. Zo was er een mevrouw bij Seniorweb, die graag in de bieb komt, maar eigenlijk niet meer zo mobiel is. Samen gingen we op zoek en er bleken ongeveer 29 hulpaanbieders bij haar in de buurt te zijn, waaronder mensen die vervoer aanbieden. Ook zijn veel bezoekers van het digitaal inloopspreekuur gepensioneerd, maar vinden ze het wel leuk om hier en daar te helpen. Zo komen vraag en aanbod goed samen!”

WeHelpen.nl
Via de website www.wehelpen.nl/dordrecht kun je eenvoudig binnen een paar klikken een hulpvraag aanmaken of hulp aanbieden. De website is gratis en voor iedereen. Je hebt hiervoor wel een WeHelpen-account nodig. Dorine helpt je hier tijdens het spreekuur graag bij.

Ontwikkelplein
Centraal in de vernieuwde Stadsbibliotheek vind je het Ontwikkelplein. Dit is dé plek voor persoonlijke ontwikkeling. Iedereen kan hier terecht voor betrouwbare informatie, deskundig advies en praktische hulp. Er zijn elke week spreekuren van diverse organisaties en ook activiteiten zoals gratis computercursussen. Daar leer je zelf hoe je dingen op de computer dingen regelt. Op het Ontwikkelplein zijn ook werkplekken en computers, om alleen of samen aan te werken. Op de computers staan oefenprogramma’s voor o.a. taal en rekenen. Ook zijn er boeken in verschillende talen en niveaus, taal- en rekenspellen, kranten, tijdschriften en nog veel meer.


Praktische informatie
Wat:  Spreekuur WeHelpen.nl en Digitaal inloopspreekuur Seniorweb
Wanneer: elke vrijdag van 10.00 – 12.00 uur
Waar:  Het Ontwikkelplein van de Stadsbibliotheek Dordrecht (Groenmarkt 153)
Voor wie: volwassenen
Toegang: gratis | aanmelden is niet nodig | lidmaatschap is niet nodig.

Contactinformatie:
Locatie: Centrale Bibliotheek, Groenmarkt 153
Organisator: De Bibliotheek AanZet
Website:www.debibliotheekaanzet.nl


Deel dit bericht met je vrienden!