Alles over Dordrecht...
Afbeelding bij agendaitem: 'Groots Mannenkoorconcert'
25mei

Groots Mannenkoorconcert

Zaterdag 25 mei 2019, van 20:00 uur tot 22:15 uur.

O.l.v. dirigent Hans van der Toorn br engen de Koninklijke Zangvereeniging Rotte’s Mannenkoor en het Koninklijk Dordrechts Mannenkoor KNA een concert onder het motto ‘Die zomer was het geen oorlog meer’, dat gezien het programma, ‘groots’ genoemd mag worden.

Voor de pauze wordt de oorlog herdacht met o.a. werken van Arvo Pärt, de Dordtse componist Otto Deden, Charles Gounod en Anton Bruckner. Besloten wordt met een Russisch Onze Vader en een Russische Mariahymne. Er wordt dus niet alleen gedacht aan de ellende van de oorlog maar in verschillende werken glinstert ook de hoop.

Het Ensemble Capelle zorgt voor en na de pauze voor de intermezzi.Na de pauze wordt de bevrijding herdacht. Na de goede wensen van de Estische componiste Ester Mägi, klinken onder andere twee luchtige liederen van Francis Poulenc, gezongen door een dubbelkwartet, het vertrouwde ‘Finlandia’ van Jean Sibelius en ‘Landerkennung’ van Edvard Grieg. Het concert wordt besloten met het zeer bekende ‘We’ll meet again’ van Vera Lynn in een arrangement voor vierstemmig mannenkoor.

Toegang gratis.

Contactinformatie:
Locatie: Wilhelminakerk, Blekersdijk 41
Organisator: KNA
Website:http://www.kna-dordrecht.nl


Deel dit bericht met je vrienden!