Alles over Dordrecht...
Afbeelding bij agendaitem: 'Concert van La Confiance met muziek uit de Duitse Romantiek'
25mei

Concert van La Confiance met muziek uit de Duitse Romantiek

Zaterdag 25 mei 2019 vanaf 19:30 uur.

Vandaag vindt in de St. Antoniuskerk het jaarlijkse concert van Vrouwenkoor La Confiance plaats met de titel “Blicket auf!”
Goethe schreef het al aan het einde van zijn 'Faust': 'Blicket auf zum Retterblick'. Het is het verlangen naar het hogere, onbereikbare, dat zo bepalend is geweest voor de Romantiek. Ook in de wondermooie Messe in Es opus 155 van Josef Gabriel Rheinberger - een hoogtepunt binnen het repertoire voor vrouwenkoor uit de Duitse Romantiek - is deze 'Sehnsucht', die blik gericht op het hogere, steeds voelbaar. Rondom dit meesterwerk hoort u verder een programma dat hier op aansluit, maar ook prachtig contrasteert. In werk van de Nederlanders Jan Mul, Mathieu Geelen en Eric Koevoets is op een heel andere manier hetzelfde diepe verlangen aanwezig. Van Eric Koevoets gaat een nieuwe compositie in première: Laudate Dominum voor vrouwenkoor, viool en orgel.

Medewerkenden
Het geheel staat onder leiding van dirigent Eric Koevoets.  Verder werken mee: Gerrit Christiaan de Gier (orgel) en, in Dordrecht zeer bekend, Alisa van Dijk (viool). De samenwerking met Alisa van Dijk is een primeur voor La Confiance. Gerrit Christiaan de Gier heeft La Confiance in 2017 al in twee concerten begeleid op orgel.

Programma
Na twee gregoriaanse gezangen wordt een motet van de Italiaanse componist Orlando di Lasso (1532-1594) en werk van Nederlandse componisten uitgevoerd. Uit de Duitse Romantiek staat van Josef Gabriel Rheinberger (1839-1901) o.a. geprogrammeerd de Messe in Es op. 155 en Abendlied op. 150 voor viool en orgel. De musici zullen tevens solowerken laten horen. Kortom, u kunt van een gevarieerd programma genieten. 

Waar, wanneer?
Het concert van La Confiance is op 25 mei 2019
Locatie: de St. Antoniuskerk, schuin tegenover het Centraal Station.
Het vangt aan om 19.30 uur, de deuren zijn geopend vanaf 19.00 uur.
Toegang: €  18,00 aan de deur 
                 € 15,00 in voorverkoop tot 20 mei a.s. via de website / € 13,00 vrijwilligerspas/CJP.

Contactinformatie:
Locatie: St. Antoniuskerk, Burg. De Raadtsingel 45
Organisator: Vrouwenkoor La Confiance
Website:http://www.la-confiance.nl


Deel dit bericht met je vrienden!