Alles over Dordrecht...
24mei

Opening Weekend van de Begraafplaats

Vrijdag 24 mei 2019, van 14:30 uur tot 16:00 uur.

In het verlengde van de Ode aan de Synode en de Passion, sluit Essenhof tijdens het landelijke weekend van de begraafplaats graag aan op deze activiteiten door met het thema " Een plek vol verhalen ", herinneringen aan vroeger op Essenhof te delen.

Het weekend start met een landelijk openingsmoment op vrijdagmiddag 24 mei om 14:30 uur.
Per provincie is er een ambassadeur die met een bijzonder verhaal het weekend start. Essenhof heeft hoogleraar religiegeschiedenis en Dordtenaar Fred van Lieburg bereid gevonden hier ook een bijdrage aan te leveren; een Dordtse kijk op Essenhof. Zijn bijdrage is geen link met de Essenhof als zodanig of met bepaalde personen/grafzerken, maar laat voorbeelden zien van opschriften op zerken die het typische Dordtse thema illustreren.

Na afloop van deze bijeenkomst zal er mogelijkheid zijn om het nieuwste boek van Professor van Lieburg Synodestad: Dordrecht 1618-1619 aan te schaffen en te laten signeren. De Dordtse Christelijke boekhandel Present zal ook andere boeken over de Synode, Dordrecht, de Biesbosch en boeken met themas over rouw en verlies te koop aanbieden.

Contactinformatie:
Locatie: Nassauweg 200
Organisator: Essenhof
Email:essenhof@dordrecht.nl
Website:http://www.essenhof.nl


Deel dit bericht met je vrienden!