Alles over Dordrecht...
Afbeelding bij agendaitem: 'Pictura pictures Ina's paintings'
14mei

Pictura pictures Ina's paintings

Van dinsdag 14 mei 2019 tot en met zondag 26 mei 2019, van 13:00 tot 17:00 uur.

Ina van Zyl realiseert een expositie in het huis van Stichting Levende Meesters van 11 april t/m 12 mei. Op het moment dat Van Zyl voor het eerst in het huis te Dordrecht rondliep, trok een 17de-eeuws muuranker op de zolder haar aandacht. Een ‘anker’ zorgt voor ‘verbinding’ en daarin herkende ze een thema dat haar bezighoudt. Van Zyl stelde zich de vraag op welke manier een huis - hoe ver soms van de plek waar je vandaan komt - voor een mens een anker kan zijn. Met hoofden en voeten die Van Zyl schildert en tekent, geeft zij inhoud aan het project ANKER. Meer informatie over deze expositie is te vinden op de website

PICTURA PICTURES INA’S PAINTINGS
9 kunstenaars in Pictura

Naar aanleiding van de tentoonstelling ANKER zijn 9 kunstenaars, Monica Aerden, Jan Barel, Geerten Ten Bosch, Ton van Dalen, Paul van der Eerden, Ton Kraayeveld. Inez Odijk, Jeanne Rombouts, Ad Wesseling, uitgenodigd - lid van Pictura en voornamelijk uit Dordrecht afkomstig - te reageren op het werk van Ina van Zyl, zoals gepresenteerd op de tentoonstelling ANKER. Pictura en Stichting ‘Levende Meesters’ hebben het idee dat het voor tekenaars fascinerend kan zijn om een ‘verbinding’ te maken met het werk. Het ‘tekenen’ als uitgangspunt heeft alles om op een eigen manier voort te gaan op het oeuvre van Van Zyl.

Aansluitend op de expositie ANKER wordt in Pictura een tentoonstelling samengesteld van de resultaten van de kunstenaars, gecombineerd met de werken van Ina van Zyl die de inspiratie hiervoor vormden.

De expositie vindt plaats van 14 t/m 26 mei 2019.
Te bezichtigen van woensdag t/m zondag van 13:00 tot 17:00 uur
Toegang is vrij.

Tijdens de tentoonstelling PICTURA PICTURES INA’S PAINTINGS zal een tiental studenten van de Rotterdamse Academie het stokje overnemen en op hun beurt al tekenend reageren op de werken in Pictura getoond.

Contactinformatie:
Locatie: Voorstraat 190-192
Organisator: Teekengenootschap Pictura
Telefoonnummer: +31(0)78 6149822
Email:info@pictura.nl
Website:www.pictura.nl


Deel dit bericht met je vrienden!