Alles over Dordrecht...
Afbeelding bij agendaitem: 'Rondleiding Helmanteltentoonstelling '
09mei

Rondleiding Helmanteltentoonstelling

Donderdag 9 mei 2019, van 13:30 uur tot 15:15 uur.

Tijdens Ode aan de Synode exposeert de bekende Groningse schilder Henk Helmantel in de Grote Kerk Dordrecht. Hij maakte vier nieuwe werken voor de herdenking van 400 jaar Dordtse Synode en exposeert een beperkt deel van zijn zeer omvangrijke oeuvre.

Henk HelmantelHenk Helmantel (1945) wordt gezien als één van de belangrijkste representanten van het hedendaags realisme. Met name de dramatische licht-donkercontrasten, zoals ook te zien bij de zeventiende-eeuwse meeste rs, kenmerken de schilderijen van Helmantel.

Zijn werk vindt in brede kring grote waardering.Exclusieve rondleidingIn de maanden maart, april en mei zullen rondleidingen worden verzorgd, waarbij de tentoonstelling van Helmantel en de Grote Kerk zelf ruim aandacht zullen krijgen. Allereerst zal kunsthistoricus Hans van Rossum toelichting geven op het werk van Helmantel.

Na een korte koffie en theepauze zal het vervolg van de rondleiding in het teken staan van de Grote Kerk.

De mogelijkheid tot deelname aan deze bijzondere rondleiding is beperkt. De rondleiding start om 13:30 en is rond 15:15 uur afgelopen. Het tarief voor deelname aan deze rondleiding bedraagt € 5,00 per persoon. Bij de prijs is een consumptie inbegrepen.

Aanmelden via de website.

Foto: Vrienden van de Grote Kerk - Expositie Helmantel

Contactinformatie:
Locatie: in de Grote Kerk, Lange Geldersekade 2
Organisator: Vrienden van de Grote Kerk
Email:info@vriendengrotekerkdordrecht.nl
Website:http://grotekerkdordrecht.com/rondleiding-helmantel-tentoonstelling/


Deel dit bericht met je vrienden!