Alles over Dordrecht...
Afbeelding bij agendaitem: 'Open dag Zeilen'
04mei

Open dag Zeilen

Zaterdag 4 mei 2019, van 11:00 uur tot 15:00 uur.

Misschien is het voor veel mensen niet bekend, maar in Dordrecht ligt een uitermate rustige en veilige plek om te leren zeilen: het Spaarbekken ‘Grote Rug’. De KDR&ZV verzorgt hier zeillessen van mei tot oktober. Altijd al eens willen ervaren of zeilen iets voor uzelf, uw zoon of dochter is? Op zaterdag 4 mei vindt de open dag Zeilen van de ‘Koninklijke Dordrechtsche Roei en Zeil Vereeniging’ plaats. Grijp uw kans, kom kijken en luisteren, en stap aan boord.

De instructeurs van de Koninklijke Dordrechtsche Roei- en Zeilvereeniging starten binnenkort weer met het zeilseizoen. Onze Optimisten en RS Feva’s (tweemanszeilboten) gaan vanaf mei het water op. Iedere week van mei tot oktober, met een stop in de zomervakantie, krijgen kinderen van 8 tot 18 jaar les op het Spaarbekken in Dordrecht. Daarnaast worden ook zeillessen gegeven aan studenten en volwassenen in stabiele, vierpersoons ‘Seabirds’.

De beginnende zeilertjes krijgen naast de reguliere lessen een zogenaamde omslaan-les in het zwembad in Dordrecht om vertrouwd te raken met balans, nat worden en natuurlijk het omslaan zelf. Uiteraard worden ook de nodige theorielessen gegeven in het gedeelde clubhuis van surfvereniging Windkracht. De kinderen, die in bezit van zwemdiploma A en B moeten zijn, beginnen in een Optimist. Zijn ze dit boottype eenmaal ontgroeid, dan kunnen ze door in de tweemansboten, die bieden weer een nieuwe uitdaging. Ieder seizoen kunnen de leerlingen één diploma halen, gebaseerd op de richtlijnen en eisen van de landelijke Commissie Watersport Opleidingen (CWO). Meer informatie op de website

Wil je vrijblijvend meemaken hoe het is om te zeilen?
Kom naar de open dag op 4 mei. Deze begint om 11.00 uur en duurt tot ca. 15.00 uur. U bent van harte welkom op Spaarbekken ‘Grote Rug, bij de Surfvereniging Windkracht (ingang net voor het spoorlijntje van Dupont naar rechts). De zeillessen starten meteen na de open dag, dus in de week vanaf maandag 6 mei.

Foto: Koninklijke Dordrechtsche Roei en Zeil Vereeniging

Contactinformatie:
Locatie: Spaarbekken ‘Grote Rug’, Baanhoekweg 9
Organisator: Koninklijke Dordrechtsche Roei en Zeil Vereeniging
Email:secretariaat@kdrzv.nl
Website:http://www.kdrzv.nl/zeilen/


Deel dit bericht met je vrienden!