Alles over Dordrecht...
Afbeelding bij agendaitem: 'Ontdek jouw nieuwe bieb: Een week lang feest'
01mei

Ontdek jouw nieuwe bieb: Een week lang feest

Van woensdag 1 mei 2019 tot en met woensdag 8 mei 2019.

De verbouwing is klaar én de bibliotheek viert haar 120ste verjaardag
De verbouwing van de Stadsbibliotheek is klaar en daarnaast is het op 1 mei ook 120 jaar geleden dat in Dordrecht de eerste openbare leeszaal van Nederland werd geopend. Dat mag gevierd worden! De Bibliotheek AanZet nodigt alle Dordtenaren uit voor een feestje.

Ankie Kesseler, directeur bestuurder: “We nodigen iedereen uit om te komen ontdekken wat de nieuwe bibliotheek allemaal te bieden heeft. Het pand heeft een make-over gekregen en we zijn trots op het resultaat. De komende jaren gaan we met de stad verder nadenken over de bibliotheek van de toekomst.”

Maar eerst is het van 1 t/m 8 mei feest: elke dag is er van alles te beleven, voor alle leeftijden: workshops, kindertheater, lezingen, rondleidingen, een speurtocht en speciale gasten. Op www.debibliotheekaanzet.nl/ontdekjouwbieb staat het volledige programma.


De officiële opening
De openingsweek start 1 mei met taart, slingers én hele leuke activiteiten. Op 3 mei opent wethouder Heijkoop de vernieuwde Stadsbibliotheek. De verbouwing is een belangrijke mijlpaal in de ontwikkeling naar de bibliotheek van de toekomst. De Stadsbibliotheek is niet alleen verbouwd om de tijd tot een nieuwe bibliotheek in het Huis van Stad en Regio te overbruggen, maar ook om samen met het publiek, samenwerkingspartners en de gemeente te ontdekken hoe we invulling kunnen geven aan de informatiebibliotheek op de Spuiboulevard.

We maken 3 mei om 14.30 uur met de wethouder een wandeling van de Spuiboulevard naar de Stadsbibliotheek aan de Groenmarkt. Eenmaal bij de bibliotheek aangekomen is om 15.00 uur de officiële opening. Hierna ben je van harte welkom om op ontdekkingstocht te gaan in de bibliotheek. We nodigen je van harte uit voor de wandeling en de opening.


Ontdekkingstocht door de bieb
Tijdens de openingsweek worden er regelmatig rondleidingen gegeven. Aan de hand van ons verhaal nemen we je graag mee door de bieb. Na afloop krijg je korting op een kopje koffie in Café Americain.

• Woensdag 1 mei: om 13.00 uur en om 15.00 uur
• Vrijdag 3 mei: elk heel uur tussen 11.00 - 17.00 uur
• Zaterdag 4 mei: om 11.00 uur en 14.00 uur
• Maandag 6 mei: om 15.00 uur
• Dinsdag 7 mei: om 11.00 uur en om 15.00 uur

Kinderen kunnen zelf de bieb ontdekken door een leuke speurtocht. Haal de schatkaart op en krijg na afloop een cadeautje!

Let op: voor sommige activiteiten moet je je vooraf aanmelden.

Contactinformatie:
Locatie: Centrale Bibliotheek, Groenmarkt 153
Organisator: De Bibliotheek AanZet
Website:www.debibliotheekaanzet.nl


Deel dit bericht met je vrienden!