Alles over Dordrecht...
Afbeelding bij agendaitem: 'DordtYart - Verschijnen / verdwijnen '
25apr

DordtYart - Verschijnen / verdwijnen

Van donderdag 25 april 2019 tot en met zondag 28 juli 2019, van 11:00 tot 17:00 uur.

Dit is het laatste jaar, want na acht jaar werken en experimenteren verdwijnt DordtYart uit de oude machinehal. Daarom is het motto voor dit jaar: verschijnen / verdwijnen.

Alles verandert, alles is vergankelijk. Dat geldt voor de hal en het buitenterrein, maar ook voor het project DordtYart. Dit jaar is de ‘Grande Finale’. Zeventien kunstenaars worden uitgedaagd om met dit thema aan de gang te gaan. Veertien van deze kunstenaars werken vijf tot zes weken lang aan nieuwe onderzoeken en installaties. Met elkaar vormen zij een bedrijvige werkgemeenschap waarin kunstenaars, assistenten en technici elkaar stimuleren in kwaliteit, originaliteit en vreugde voor de kunst.

De interactie met toeschouwers/bezoekers geeft de kunstenaars een extra impuls en daarom is de hal vier dagen per week geopend voor publiek. Voor hen en voor de kunstenaars is er komende maanden een interessant randprogramma met lezingen, perform ances en presentaties.

De kunstenaars in residency zijn: Isabelle Andriessen, Maria Blaisse & Bin Xu, Stéphane Cauchy, Driessens & Verstappen, Femke Herregraven, Susanna Inglada, J&B, Rick van Meel, Funda Gül Özcan, Sarah van Sonsbeeck en Puck Verkade. Ook tonen Edwin van der Heide en Barbara Visser hun werk op een bijzondere wijze en maakt Sachi Miyachi een performance van de finissage.

  • Officiële opening Paasweekend: 21 & 22 april 11.00 - 17.00 uur
  • Vanaf 25 april elke donderdag t/m zondag 11.00 - 17.00 uur
  • Finissageweekend zaterdag 27 en zondag 28 juli

Programma zie dordtyart.nl

Afbeelding: Dordtyart

Contactinformatie:
Locatie: Maasstraat 11
Organisator: Dordtyart
Telefoonnummer: 06-53649488
Email:info@dordtyart.nl
Website:dordtyart.nl


Deel dit bericht met je vrienden!