Alles over Dordrecht...
Afbeelding bij agendaitem: 'Synodewandeling'
05apr

Synodewandeling

Vrijdag 5 april 2019, van 14:00 uur tot 16:00 uur.

Ode aan de Synode - november 2018 t/m mei 2019
Precies 400 jaar geleden was Dordrecht even het middelpunt van Europa. Van november 1618 t/m mei 1619 kwamen meer dan 100 predikanten, professoren en politici in Dordrecht bijeen tijdens de beroemde Synode van Dordt. In 2018/2019 viert en herdenkt de stad deze bijeenkomst met diverse evenementen en activiteiten.
 
Synodewandeling
Tijdens Ode aan de Synode bieden het Gilde Dordrecht en het Documentatie- en Kenniscentrum Augustijnenhof tweewekelijks een bijzondere Synodewandeling aan voor geïnteresseerden.

Het startpunt is om 14.00 uur in het Augustijnenhof, waar eerst een korte audiovisuele presentatie wordt gegeven onder het genot van een kop koffie of thee. Vervolgens neemt de gids u mee voor een wandeling langs de belangrijke locaties waar de Synode zich heeft afgespeeld. De wandeling (incl. presentatie) duurt tot circa 16.00 uur.

Normaal gesproken is de Grote Kerk in de wintermaanden op vrijdag en zaterdag gesloten, maar exclusief voor deze wandeling zullen de deelnemers in de gelegenheid worden gesteld om ook de kerk te bezoeken.

Aantal deelnemers en kosten
Minimaal 4 en maximaal 15 deelnemers per wandeling.
De kosten zijn € 5,- per persoon.

Aanmelden via de website

Contactinformatie:
Locatie: Hof 15
Organisator: Augustijnenhof
Website:http://www.augustijnenhof.nl


Deel dit bericht met je vrienden!