Alles over Dordrecht...
Afbeelding bij agendaitem: 'Tentoonstelling 'Het Woord' in Pictura'
30mrt

Tentoonstelling 'Het Woord' in Pictura

Van zaterdag 30 maart 2019 tot en met zondag 5 mei 2019, van 13:00 tot 17:00 uur.

Onze slot tentoonstelling in het kader van de Synode heeft als thema taal. Pictura (Podium voor hedendaagse kunst) heeft drie beeldend kunstenaars uitgenodigd die in hun werk specifiek omgaan met taal als beeld, waar beide een gelijkwaardige rol spelen. Zij tonen nieuw werk, hun persoonlijke antwoord -in en met taal- rondom de thematiek van de Synode.

Gracia Khouw heeft een verzameling aangelegd van ongeveer 900 twaalf letter-Woorden, zoals donderwolken, moederschoot, onderwerping. Omdat het getal 12 een bijzondere rol speelt in de bijbel heeft zij precies twaalf van deze twaalf letterwoorden geselecteerd en uitgewerkt tot woordbeelden. In de tentoonstelling worden ze getoond als grote digitale prints en in de vorm van een leporello.

Niels Post gebruikt voor zijn werk Bijbelse en religieuze teksten die in zijn spamfilter terecht zijn gekomen. Uit de binnengekomen e-mails heeft hij zinnen geselecteerd en deze verwerkt tot sculpturale wandwerken van papier en hout.

Tanja Smit’s tekstwerken zijn tekeningen die onderhuidse structuren van teksten aan het licht brengen. Speciaal voor de tentoonstelling heeft ze haar procedures losgelaten op het verhaal over de zondvloed in de Statenbijbel. De werken zijn tevens grafische partituren voor twee bijzondere concerten in Pictura door Monica Akihary (stem), Han Buhrs (stem) en Orlando Aguilar (slagwerk). Op 30 maart om 17:00 uur is de opening van Het Woord met het eerste concert van Tanja Smit. Het tweede concert vindt plaats op zaterdag 20 april om 15:00 uur. Mis het niet!

De tentoonstelling loopt van 30.03.2019 tot en met 05.05.2019
Geopend woensdag-zondag van 13:00 -17:00 uur

Contactinformatie:
Locatie: Voorstraat 190-192
Organisator: Teekengenootschap Pictura
Telefoonnummer: +31(0)78 6149822
Email:info@pictura.nl
Website:www.pictura.nl


Deel dit bericht met je vrienden!