Alles over Dordrecht...
Afbeelding bij agendaitem: 'Informatieavond: Samen energie besparen in Dordtse Lego woningen'
26mrt

Informatieavond: Samen energie besparen in Dordtse Lego woningen

Dinsdag 26 maart 2019 vanaf 20:00 uur.

Drechtse Stromen zet sterk in op energie besparen. De stichting voor en door burgers ziet kansen voor de 700 Lego woningen in Dordrecht om dat gezamenlijk op te pakken. Op 26 maart is hierover een bijeenkomst om de belangstelling te peilen.

Uit een eerste onderzoek naar deze woningen in de Dordtse wijk Sterrenburg blijkt dat ze veel energie verliezen door onvoldoende isolatie van de muren, daken en vloeren. Ook het comfort laat hierdoor te wensen over.

De Lego woningen lenen zich erg goed voor een gezamenlijke aanpak. De platte daken kunnen goed geïsoleerd worden, eventueel in combinatie met zonnepanelen. Omdat spouwmuurisolatie niet mogelijk is, kan worden gedacht aan een schil aan de buitenzijde. Door het grote aantal woningen kunnen de kosten sterk worden gedrukt en kan gezocht worden naar aantrekkelijke financieringsvormen.

Energieambassadeurs (vrijwilligers) willen bewoners informeren over de bevindingen en de mogelijkheden en peilen of er genoeg belangstelling is om samen met bewoners een plan van aanpak te maken. Ook delen bewoners die al maatregelen hebben genomen en hun ervaringen.

De bijeenkomst wordt gehouden in de Ontmoetingskerk. Graag vooraf aanmelden via email.

Contactinformatie:
Locatie: in de Ontmoetingskerk, Slangenburg 2
Organisator: Drechtse Stromen
Email:Lego@drechtsestromen.net
Website:http://www.drechtsestromen.net


Deel dit bericht met je vrienden!