Alles over Dordrecht...
Afbeelding bij agendaitem: 'Geloofsverdieping - De diepere lagen van het Onze Vader'
26mrt

Geloofsverdieping - De diepere lagen van het Onze Vader

Dinsdag 26 maart 2019 vanaf 20:00 uur.

Vanavond is er weer een avond geloofsverdieping in de Titus Brandsma Gedachteniskapel. Gastspreker is Mgr. Dr. Jan Liesen, bisschop van Breda en bijbelwetenschapper. Hij spreekt met ons over: De diepere lagen van het Onze Vader.

Sinds Advent 2016 bidden rooms-katholieken in Nederland en Vlaanderen de nieuwe vertaling van het Onze Vader. Ook al bidden we de nieuwe vertaling nu al een paar jaar, toch val je ongemerkt wel eens terug op de woorden die je van oudsher altijd gebeden hebt. Het toont aan hoezeer dit gebed in ons geheugen is gegrift. We bidden het welhaast zonder nadenken op de automatische piloot. Reden te meer om eens stil te staan bij dit gebed en ons de vraag te stellen: wat bidden we eigenlijk als we het Onze Vader bidden?

Mgr. Liesen is bijbelwetenschapper en lid van de commissie die de nieuwe vertaling van het Onze Vader heeft voorbereid (als onderdeel van de nieuwe vertaling van het altaarmissaal, waaraan nog steeds gewerkt wordt). Hij neemt ons mee naar de diepere lagen van het Onze Vader en maakt ons bewust van de woorden die we welhaast automatisch bidden.

U bent hiervoor van harte uitgenodigd. Iedere geïnteresseerde is welkom. Aanmelden is niet nodig. Na afloop vragen wij een vrijwillige bijdrage ter bestrijding van de onkosten.

Foto: Mgr. Dr. Jan Liesen

Contactinformatie:
Locatie: in de Titus Brandsma Gedachteniskapel, Nolensweg 8
Organisator: Katholiek Drechtsteden
Website:http://www.katholiekdrechtsteden.nl


Deel dit bericht met je vrienden!