Alles over Dordrecht...
Afbeelding bij agendaitem: 'Vrijwilligersmarkt'
26mrt

Vrijwilligersmarkt

Dinsdag 26 maart 2019, van 19:00 uur tot 21:30 uur.

Met pensioen maar hoezo geraniums?
Voor (bijna) gepensioneerden organiseert het Vrijwilligershuis Drechtsteden op dinsdagavond 26 maart van 19.00 tot uiterlijk 21.30 uur een Vrijwilligersmarkt. Iedereen die misschien vrijwilligerswerk wil gaan doen, is van harte welkom op deze inspirerende avond waar ruim zestig organisaties en vrijwilligers aanwezig zijn. Dit in combinatie met een hapje, drankje en muziek maakt de avond zeker de moeite waard.

Wethouder Peter Heijkoop is aan het begin van de avond aanwezig om de markt te openen.  Dit om zijn waardering voor vrijwilligers uit te spreken. Deze markt is een prima mogelijkheid voor mensen om in gesprek te gaan en het vrijwilligerswerk te vinden dat bij hen past. Vrijwillige inzet biedt ten slotte veel kansen: sociale contacten, nieuwe mogelijkheden en voldoening door waardering van anderen. Het Vrijwilligershuis is zelf uiteraard ook aanwezig.

Fokje Bosma, coördinator van het Vrijwilligershuis, is blij verrast dat zóveel verschillende organisaties zich op deze markt willen presenteren. Zij noemt onder andere: de Vereniging Binnenvaart, FC Dordrecht, De Bibliotheek aan Zet, Vluchtelingenwerk, Drechtse Stromen,  speeltuinen, Kattenzorg, St. Dordrecht Pride, St. Voorlezen, Wijk voor Wijk, St. Mediclowns, Molen Kyck over den Dyck, St. Gehandicaptenroeien, Gilde Dordrecht en natuurlijk bijna alle grote zorgorganisaties. “Deze markt geeft een goed overzicht van de diversiteit aan onderwerpen waar vrijwilligersorganisaties en -initiatieven zich mee bezig houden. En het mooie is dat er ook binnen iedere organisatie zoveel verschillende taken zijn, variërend van bestuurswerk tot het ontvangen van gasten en van ICT-werk tot tuinonderhoud. Er is werkelijk voor elk wat wils”, concludeert zij tevreden.

Wil je meer informatie over de vrijwilligersmarkt? Neem contact op met het Vrijwilligershuis via telefoon of email. Het is fijn als je je via email aanmeldt voor de vrijwilligersmarkt.

Contactinformatie:
Locatie: het Event Center aan de Weeskinderendijk (bij de Zwijndrechtse brug)
Organisator: Vrijwilligershuis Drechtsteden
Telefoonnummer: 078-20 00 223
Email:contact@vrijwilligershuisdrechtsteden.nl
Website:http://www.vrijwilligershuisdrechtsteden.nl


Deel dit bericht met je vrienden!