Alles over Dordrecht...
Afbeelding bij agendaitem: 'Themadag De Biesbosch van toen naar nu'
23mrt

Themadag De Biesbosch van toen naar nu

Zaterdag 23 maart 2019 vanaf 11:30 uur.

Het Documentatie- en Kenniscentrum Augustijnenhof organiseert vandaag in samenwerking met het Natuur- en cultuurhistorisch museum Twintighoeven, de themadag " De Biesbosch van toen naar nu ".

De lezing, die wordt gegeven door Wim van Wijk, is de tweede uit een reeks over de geschiedenis van de Biesbosch. Dit keer staat de inpoldering van de Groote Waard centraal. Na de verwoestende Sint Elisabethsvloed van 1421 is eeuwen lang hard gewerkt om het gebied door inpoldering weer toegankelijk te maken en te herstellen.

Wim van Wijk heeft diverse boeken gepubliceerd over dit onderwerp, waaronder de Historische Atlas van de Biesbosch. In dit boek staan prachtige historische kaarten en tekeningen. Tijdens de lezing neemt hij u mee terug naar de tijd dat de Biesbosch vanuit zijn oorsprong langzaam maar zeker tot bloei is gekomen.

Na de lezing volgt een rondleiding door het Natuur- en cultuurhistorisch Museum TWINTIGHOEVEN, dat gevestigd is in het voormalig koelhuis van hoeve Jong Dordrecht. In vier zalen zijn exposities te zien over de steentijd, de late middeleeuwen en de ondergang van de Groote Waard.

Lezing 'De Biesbosch van toen naar nu'
Datum: zaterdag 23 maart
Inloop: vanaf 11.00 uur
Aanvang: 11.30 uur (einde circa 14.00 uur)
Locatie: Museum TWINTIGHOEVEN
Kosten: € 10,- per persoon / voor Vrienden van het Augustijnenhof € 7,50 p.p.
Het aantal plaatsen is beperkt, dus meld u snel aan via de website

Contactinformatie:
Locatie: Museum Twintighoeven, Noorderelsweg 2b
Organisator: Augustijnenhof
Website:http://www.augustijnenhof.nl


Deel dit bericht met je vrienden!