Alles over Dordrecht...
Afbeelding bij agendaitem: 'Oriëntatiebijeenkomst - Workshops bij Werk+Ervaring'
20mrt

Oriëntatiebijeenkomst - Workshops bij Werk+Ervaring

Woensdag 20 maart 2019 vanaf 14:00 uur.

Workshops helpen werkzoekende 50-plussers bij het vinden van een passende baan
Volop vacatures, maar een hele groep mensen komt toch niet aan het werk. Vooral voor de wat oudere werkzoekenden is het vinden van een passende baan een zware opgave. Veel kennis en ervaring blijft zo onbenut. Dat is spijtig voor de werkgevers en de economie. Maar wij vinden het vooral heel triest voor de mensen die talloze keren tevergeefs solliciteren. Daarom organiseren wij een serie van 4 workshops die helpen:

Werken aan werk door Zelfregie
Deze workshops zijn anders door een combinatie van 2 elementen:

  • De situatie van de werkzoekende is het uitgangspunt
    Niet de arbeidsmarkt maar de individuele situatie van de werkzoekende wordt als uitgangspunt en leidraad genomen. De focus ligt niet alleen op werk maar op de complete situatie van de betreffende 50-plusser: zijn/haar passie, (mentale) gezondheid, privésituatie, financiële situatie, competenties en vaardigheden, loopbaan, vrijwilligerswerk, belemmeringen en mogelijkheden voor de arbeidsmarkt. Versterking van vitaliteit en empowerment zijn belangrijk. Hierdoor verbetert het perspectief op werk.
  • De werkzoekende voert zelf de regie
    Dit is een andere benadering dan van het UWV, Sociale Dienst Drechtsteden en vele reintegratiebureaus. Zij focussen op de arbeidsmarkt en de wensen van de werkgevers, en zetten hun autoriteit en instrumenten in om de 50-plussers zo snel mogelijk te laten uitstromen. De resultaten hiervan zijn vooral bij oudere werkzoekenden vaak zeer teleurstellend. In onze workshops ligt de regie volledig in handen van de 50-plusser. Dat levert mooie en soms verrassende successen op.

Kennismaken en uitproberen?
Bezoek één van de oriëntatiebijeenkomsten:
- Alblasserdam donderdag 14 maart 14:00 uur, Ieplaan 9 (Havenkerk)
- Dordrecht woensdag  20 maart 14:00 uur, Wijnstraat 237

Aanmelden info@werkplus.nl
Kosten: geen

Contactinformatie:
Locatie: Gebouw de Waag, Wijnstraat 237
Organisator: Stichting Werk+Ervaring
Email:info@werkplus.nl
Website:http://werkplus.nl


Deel dit bericht met je vrienden!