Alles over Dordrecht...
Afbeelding bij agendaitem: 'Vogels kijken en inventariseren in de Biesbosch' Foto: Ronand van Jeveren/NVB
16mrt

Vogels kijken en inventariseren in de Biesbosch

Zaterdag 16 maart 2019 vanaf 09:30 uur.

Al 25 jaar onafgebroken trekken vogelaars van de Natuur- en Vogelwacht Biesbosch er op uit om de vogels in het poldergebied rond de Biesbosch te inventariseren.

Gedurende de wintermaanden worden dan op vaste zaterdagen alle aanwezige vogels in 14 telgebieden geteld. De gegevens die dit oplevert worden onder andere gebruikt voor het vaststellen van trends (Sovon Vogelonderzoek) en voor de natuurwaardebepaling van het landelijk gebied in de provincie (Streekplan) en in de Biesbosch (Natura 2000).

Ervaren tellers, maar ook zij die nog niet zoveel ervaring hebben, maar het graag willen leren, zijn hierbij van harte welkom. Bij elke ploeg is minimaal één ervaren vogelaar aanwezig. Als je nog niet zoveel ervaring hebt is dit een uitgelezen kans om in de praktijk meer over vogels en vogelinventarisatie te leren.

Het vogeltellen begint steeds om 9:30uur bij biologisch centrum “Jong Dordrecht”. Na de Viersprong rechtsaf, is dit de boerderij aan de linkerkant van de weg.

Er is ook een telploeg in de Brabantse Biesbosch (Noordwaard) actief.

Kandidaten kunnen zich telefonisch aanmelden bij de Natuur- en Vogelwacht Biesbosch, tel. 078 - 6 21 39 21 (tijdens kantooruren).

Contactinformatie:
Locatie: Biologisch centrum Jong Dordrecht, Noorderelsweg 2A
Organisator: Natuur- en Vogelwacht Biesbosch
Telefoonnummer: 078 - 6 21 39 21
Website:http://www.vogelwacht.eu


Deel dit bericht met je vrienden!