Alles over Dordrecht...
Afbeelding bij agendaitem: 'Schrijfavond Amnesty International Dordrecht'
14mrt

Schrijfavond Amnesty International Dordrecht

Donderdag 14 maart 2019, van 19:30 uur tot 21:30 uur.

Elke tweede donderdag van de maand organiseert Amnesty International Dordrecht een schrijfavond. We schrijven dan met elkaar brieven voor mensen die onrecht wordt aangedaan. Vanavond ben je vanaf 19.30 uur van harte welkom op de nieuwe locatie: restaurant Smyrna Tandoor, Voorstraat 26

Dat brieven schrijven is een van de meest bekende activiteiten van Amnesty International, dat dit jaar alweer 50 jaar actief is in Nederland. Dordrecht is een van de oudste groepen: wij bestaan dit jaar 40 jaar.

Wat kun jij doen?
Je krijgt een beschrijving van de situatie van een aantal personen en bekijkt voor wie je een brief wilt schrijven. Er liggen (Engels- of anderstalige) voorbeeldbrieven klaar met daarin een oproep aan de betreffende regeringen, ambassades of koningshuizen om de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens (UVRM) na te leven.

Vanwege Vrouwendag: speciale groetenkaarten en petitie
Ook kun je groetenkaarten schrijven aan vrouwelijke activisten in Saoedi-Arabië die gevangen zitten en worden gemarteld omdat ze zich inzetten voor vrouwenrechten. Met deze kaarten laten we hen weten dat we aan hen denken. Deze actie is verbonden aan de Internationale Vrouwendag die we op 8 maart a.s. vieren. Je kunt ook de petitielijst tekenen die we voor hen klaarleggen.

Acties helpen echt!
In één op de drie gevallen verbetert de situatie van de mensen voor wie Amnesty zich inzet. Zoals die van de Bahreinse Hakeem al-Araibi. Al-Araibi zat meer dan twee maanden gevangen in een Thaise cel. Hij reisde eind 2018 met Australische reisdocumenten naar Thailand, waar hij meteen bij aankomst werd gearresteerd op basis van een onjuist Interpolbericht. Bahrein vroeg om zijn uitlevering. Hij is daar ten onrechte veroordeeld tot 10 jaar gevangenisstraf. Amnesty International voerde actie voor de vrijlating van Al-Araibi. Meer dan 135.000 actievoerders sloten zich daarbij aan. Bekijk alle resultaten van de afgelopen tijd op amnesty.nl/wat-we-doen.

Je kunt je aanmelden via de Facebook-pagina van Amnesty International Dordrecht (onder 'evenementen'). En je kunt natuurlijk ook gewoon binnenlopen en meedoen. Schrijfgerei ligt klaar, waarvoor slechts een vrijwillige bijdrage wordt gevraagd.

Contactinformatie:
Locatie: Restaurant Smyrna Tandoor, Voorstraat 26
Organisator: Amnesty International Dordrecht
Website:http://www.facebook.com/amnesty.international.dordrecht


Deel dit bericht met je vrienden!