Alles over Dordrecht...
Afbeelding bij agendaitem: 'Tentoonstelling In Perspectief – Tekeningen van Dordtse Vrije School '
21feb

Tentoonstelling In Perspectief – Tekeningen van Dordtse Vrije School

Van donderdag 21 februari 2019 tot en met zondag 7 juli 2019.

Vanaf 21 februari toont het Nationaal Onderwijsmuseum tekeningen van leerlingen van de Vrije School in Dordrecht. De tekeningen maken deel uit van de tentoonstelling In Perspectief – de mooiste tekeningen uit de collectie.

Wisselexpositie
Het Nationaal Onderwijsmuseum heeft drie scholen gevraagd tekeningen te exposeren gedurende de tentoonstelling In Perspectief. Het Onderwijsmuseum wil met deze wisselexposities laten zien wat leerlingen tegenwoordig tijdens de tekenles maken.
Tot en met 17 februari 2019 was het tekenwerk van leerlingen van het Dalton Lyceum Barendrecht te zien. Vanaf 8 juli 2019 zijn tekeningen te zien van studenten van verschillende kunstacademies in Nederland.

Vormtekenen
Op de Dordtse Vrije School gebeurt het vol overgave: vormtekenen en schilderen. Het vormtekenen is goed voor het leren kijken, voor de motoriek. Bovendien is het van betekenis voor een schoolvak als meetkunde. In de lagere klassen wordt gestart vanuit rechte en kromme lijnen. Door spiegeling en symmetrie ontstaan vlakken. Die vlakken evolueren tot cirkels, ellipsen, vierkanten en rechthoeken. Vanaf de vierde klas wordt geleerd met ingewikkelder patronen en vormen om te gaan. Vlechtvormen bijvoorbeeld; het vergt opperste concentratie. Fantasie, creativiteit, discipline en praktisch tekenen hebben daarbij hun eigen plaats.

Vanaf de kleuterklas wordt wekelijks geschilderd met waterverf op nat papier: de aquareltechniek. Naast het oefenen met kleur, en het beleven van kleur, helpt het schilderen bij de verwerking van les- en vertelstof. Aan het eind van ieder schooljaar gaan de kinderen met een rijk gevulde schildermap naar huis.


Tentoonstelling In Perspectief – tekeningen van leerlingen Dordtse Vrije School
De tentoonstelling In Perspectief is te zien t/m oktober 2019
Werk van leerlingen van de Dordtse Vrije School, Dordrecht is te zien van 18 februari t/m 7 juli 2019.
Meer informatie op de website

Foto: Jan Tito - Vormtekenen op de Vrije School

Contactinformatie:
Locatie: Burgemeester de Raadtsingel 97
Organisator: Onderwijsmuseum
Telefoonnummer: 078 6326820
Email:info@onderwijsmuseum.nl
Website:www.onderwijsmuseum.nl


Deel dit bericht met je vrienden!