Alles over Dordrecht...
Afbeelding bij agendaitem: 'Teus Nobel in Muziekpodium DJS'
16feb

Teus Nobel in Muziekpodium DJS

Zaterdag 16 februari 2019 vanaf 22:00 uur.

Vandaag speelt de toonaangevende jazztrompettist Teus Nobel in Muziekpodium DJS. Trompettist Teus Nobel wordt alom gezien als een belangrijke speler aan het Nederlandse jazzfirmament. Zijn albums Flow (2012), Legacy (2014) en Social Music (2016) oogstten zoveel lof dat Jazzism zelfs stelde dat 'de toekomst van de jazz is opgestaan'.

Als voorbereiding op het nieuwe album Journey Of Man besloot Teus, tien jaar na het voltooien van zijn jazz bachelor, alsnog een jazz-masterstudie te gaan volgen. Het artistiek onderzoek van zijn studie richtte zich op het intellectueel erfgoed van trompettist Woody Shaw en het doorontwikkelen en integreren van dit moderne en avontuurlijke jazzvocabulaire.

In 2018 studeerde Teus cum laude af en nam hij direct daarna zijn nieuwe album op, met musici waarmee hij al jaren optrekt. Het open, modale karakter van veel van de composities op dit album Journey Of Man geven zijn Liberty Group alle vrijheid om tot de meeste pure vorm van geïmproviseerde muziek te komen: dat gebied waar elke seconde muzikale beslissingen genomen kunnen worden die composities compleet op zijn kop zetten.

Teus Nobel gaf inmiddels concerten in meer dan twintig landen wereldwijd; van Canada tot Ghana, van Brazilië tot Rusland. Hij speelde met onder anderen Frank McComb (USA), Jef Neve (B), Hans Dulfer, Jazzorchestra Of The Concertgebouw, Ntjam Rosie, Frazey Ford (CAN) en vele anderen.

Line-up: Teus Nobel: trompet/flugelhorn, Alexander van Popta: piano, Jeroen Vierdag: bas, Tuur Moens: drums.
Onze Dutch Jazz-avonden brengen elke derde zaterdag van de maand een liveband en een dj naar Dordrecht. Samen zorgen ze voor een spannende, energieke en uitdagende jazzavond. De muziek is voor jong en oud. Om de drempel voor jongeren laag te houden, is de entreeprijs tot 25 jaar slechts € 4,00.

• Datum: zaterdag 16 februari 2019
• Plaats: Muziekpodium DJS
• Adres: Grotekerksplein 1
• Deur open: 21:30 uur / Aanvang: 22.00 uur
• Entree: € 8,00 / donateurs en jongeren tot 25 jaar: € 4,00

Foto: Teus Nobel

Contactinformatie:
Locatie: Grotekerksplein 1
Organisator: Muziekpodium DJS
Website:http://www.muziekpodiumdjs.nl


Deel dit bericht met je vrienden!