Alles over Dordrecht...
Afbeelding bij agendaitem: 'Expositie NATUURLIJK leven, dood en wederopstanding in de natuur   '
16feb

Expositie NATUURLIJK leven, dood en wederopstanding in de natuur

Van zaterdag 16 februari 2019 tot en met zondag 24 maart 2019, van 13:00 tot 17:00 uur.

In deze tentoonstelling staan de natuur en haar fenomenen centraal. Vijf kunstenaars die op een volstrekt eigen wijze ‘natuur’ als uitgangspunt hebben.

  • Ad Koomans heeft een jaar lang het verloop van de seizoenen bijgehouden. Zijn aquarellen van planten en bloemen tonen de levensloop die de natuur ondergaat.
  • Barbara Witteveen maakt dieren in menselijke poses die je meteen humane eigenschappen toedicht. Met haar kleinst mogelijke beeldjes, ‘snuiters’ genaamd, vult ze in spiraalvorm, zig-zag of als regels de wanden.
  • Jelle Korevaar construeert bewegende machines waarmee hij uiting geeft aan zijn wereldbeeld. Hij probeert zijn werken te bezielen door ze menselijke en dierlijke kenmerken toe te kennen.
  • Lizan Freijsens organische, kleurrijke tapijten en behangsels zijn gebaseerd op de schoonheid van vochtplekken en schimmels.
  • Michiel van Bakel is gefascineerd door de spanning tussen mens en technologie en de beleving van tijd in het antropoceen. Dat levert een poëtische werkelijkheid op waarin de mens en zijn omgeving centraal staan.

De opening is op zaterdag 16 februari om 17:00 uur.

Openingstijden tijdens tentoonstellingen: Woensdag t/m zondag van 13:00 tot 17:00 uur

Contactinformatie:
Locatie: Voorstraat 190-192
Organisator: Teekengenootschap Pictura
Telefoonnummer: +31(0)78 6149822
Email:info@pictura.nl
Website:www.pictura.nl


Deel dit bericht met je vrienden!