Alles over Dordrecht...
Afbeelding bij agendaitem: 'Expositie Marianne Gravendeel'
05feb

Expositie Marianne Gravendeel

Van dinsdag 5 februari 2019 tot en met vrijdag 5 april 2019.

Het werk van Marianne Gravendeel
Collectie: 'Expansion', waaronder 'The taste collection'

Marianne Gravendeel is meer dan 30 jaar kunstdocent, rondleidster Kunstrondje Dordt, organiseert in de Dordtse kunst- en cultuurwereld evenementen voor stichting DOCK en stichting Dordttalk, presenteert het TV kunstprogramma 'Art & Dordt', fotografeert en schildert. Deze expositie is de eerste grote presentatie van haar werk, onder de naam 'Art by Martine'.

Ze schildert met acrylverf op grote canvasdoeken. De onderwerpen zijn levensecht uitgebeeld, een vergroting van de werkelijkheid. De naam 'Expansion' is gebaseerd op de uitdijing van zowel de onderwerpen van de schilderijen als de werkelijkheid waarin we leven, de mensheid die alsmaar groeit, het heelal dat alsmaar uitdijt. Het uitvergroten van de werkelijkheid is iets wat een eigenschap is van de kunstenaar en dit ook toepast in haar schilderijen.

Natuurproducten en voedingsmiddelen zijn altijd een bron van interesse geweest. Haar ouders hadden een delicatessenzaak en een reformhuis, ze is dus van kinds af aan met eten, (natuur)voeding, levensmiddelen geconfonteerd en daar ligt ook een passie. Marianne: 'De natuur brengt producten voort die de mens nooit kan evenaren; al zijn we in staat om te modificeren en te veredelen, de kern is toch het product wat de natuur ons oorspronkelijk geschonken heeft, en daar maak ik een diepe buiging voor. Ik schilder ze in ootmoed, ik ben een natuuraanbidder.'

Vruchten, noten, groenten zijn zodanig afgebeeld dat ze de realiteit ontstijgen, de grootte zorgt voor een ietwat grotesk effekt, de smakelijkheid, glans en sappigheid van de vruchten/ groenten spreken daardoor nog meer tot de verbeelding.

Onderdeel van deze 'Taste Collection' zijn de proevende monden, die etenswaren op een bepaalde manier proeven, bijten, likken enz..geeft een vervreemdend effekt doordat de groottes onderling niet meer echt kloppen maar toch hyperrealistisch zijn, de Popart achtige benadering en het kleurrijk Realisme maken het geheel dubbelzinnig sensueel..

De expo bestaat uit:
1 doek kersen in glas, 100 x 100 cm. niet te koop, wel bestelbaar
2 doeken 50x 50 cm. (kers en walnoot) á 220,- euro
1 doek 80 x 60 cm. (2 choco koekjes) 550,- euro
1 doek 120 x 80 cm. (olijven in glas) 950,- euro
1 doek 150 x 50 cm. (rode peper) 850,- euro
De smaken nu te zien zijn: 60 x 80 cm. allen 550,- euro
Bittersweet (Grapefruit)
The Sweetest Sweet (Kers)
Salty Sweet (Tomaat)
Creamy Umami (Parmesan)
Salty Umami (Olijf)

Marianne geeft ook workshops op verzoek, o.a. zie hier in Popart stijl. Ze verkoopt haar werk graag en neemt ook graag uw opdrachten aan, alles mogelijk!

De expositie is te zien in de grote hal van het Alber Schweitzer Ziekenhuis, locatie Dordwijk.

Foto: Marianne Gravendeel - "Kersen"

Contactinformatie:
Locatie: ASZ locatie Dordwijk, Albert Schweitzerplaats 25
Organisator: Marianne Gravendeel
Telefoonnummer: 0653441822
Email:mgravendeel@hotmail.com
Website:www.facebook.com/marianne.gravendeel


Deel dit bericht met je vrienden!