Alles over Dordrecht...
Afbeelding bij agendaitem: 'Fruitbomen snoeicursus bij Tuinvereniging Kringloop'
12jan

Fruitbomen snoeicursus bij Tuinvereniging Kringloop

Zaterdag 12 januari 2019, van 10:00 uur tot 12:30 uur.

De winter is het ideale moment voor alle tuinklussen waar je de rest van het jaar niet aan toe gekomen bent. Het snoeien van fruitstruiken en fruitbomen is typisch zo’n klusje. Omdat dit snoeien toch aardig specialistisch is, worden de nieuwe leden bij Tuinvereniging Kringloop hierbij door de meer ervaren collega's geholpen met een snoeicursus.

De snoeicursus is bedoeld voor iedereen die vragen heeft over het snoeien van fruitbomen of het gewoon leuk vindt om hiermee bezig te zijn. Deze keer is iedereen welkom, zowel van binnen als buiten de vereniging. Voor niet-leden geldt een bijdrage van €7,50.
De snoeicursus is gericht op het onderhoud van appels- en peren bomen omdat deze in de winter gesnoeid worden. De snoeiperiode van steenvruchten (pruimen en kersen) ligt aan het eind van de zomer, maar ook vragen over deze boomsoorten zijn tijdens de cursus van harte welkom.

Deze winter wordt de snoeicursus gehouden op 12 en/of 26 januari 2019 (afhankelijk van het aantal aanmeldingen) op het terrein van Tuinvereniging Kringloop te Dordrecht.

We starten om 10:30 uur met een kop koffie of thee en de instructie die ongeveer een half uur duurt. Na de instructie gaan we zelf aan de slag op het algemeen terrein, of op het eigen bomenlandje. We sluiten om 12:30 uur af met een kopje soep bij het kampvuur. Wie er daarna nog vragen heeft mag gerust langer blijven.

Graag indien mogelijk je eigen snoeigereedschap meenemen (handzaagje, snoeischaar, takkenschaar). Je krijgt een snoei-instructie kaart om als geheugensteuntje te bewaren.

Mail voor meer informatie en opgave voor de snoeicursus met webmaster@tuinverenigingkringloop.nl of kijk op de website.

Contactinformatie:
Locatie: Wieldrechtse Zeedijk 6
Organisator: Tuinvereniging Kringloop
Email:webmaster@tuinverenigingkringloop.nl
Website:http://www.tuinverenigingkringloop.nl


Deel dit bericht met je vrienden!