Alles over Dordrecht...
Afbeelding bij agendaitem: 'Jaartraining Geweldloze Communicatie' Training Geweldloze Communicatie
07jan

Jaartraining Geweldloze Communicatie

Van maandag 7 januari 2019 tot en met maandag 2 december 2019.

Het is makkelijker gezegd dan gedaan om geweldloos te communiceren.....

Als je geoefend hebt met GC dan weet je ondertussen wat een uitdaging het is om te weten wat er ten diepste in jezelf leeft. En dan weet je ook hoe pittig het is om werkelijk met een open oor en hart te luisteren naar een ander en te verstaan wat er onder een hoop tekst bedoeld kan worden. En wordt het helemaal spannend als je wordt getriggerd, hoe je dan eigenaar kunt blijven en je zuiver kunt uiten wat die trigger bij je teweeg heeft gebracht.....

De theorie kan glashelder zijn, maar in het dagelijkse leven is het pad van verbindende (of geweldloze) communicatie vaak in mistige flarden gehuld en vallen we vaak terug op onze oude overlevingsstrategieën van vechten - vluchten - (be)vriezen.

Wil je verbindende communicatie op een natuurlijke wijze in je privé leven en/of je werk gaan gebruiken, dan kan deze Jaartraining je daarbij helpen. Ook telt deze Jaartraining mee als je gecertificeerd CNVC trainer wilt worden.

We werken met een vaste en kleine groep. Ik heb gekozen voor een wat kleinere groep, omdat dit naar mijn idee bijdraagt aan de behoefte aan veiligheid en diepgang.

De Jaartraining is verspreid over 12 maandagen.

De eerste 2 dagen zal gaan over wat zelfverbinding is, hoe je dit realiseert door zelfempathie en hoe je dit vasthoudt in de nabijheid van anderen: verbinding met anderen begint bij zelfverbinding.

De volgende 2 dagen zal de nadruk zich verleggen naar werkelijk luisteren naar anderen en gaan we ook leren empathisch te luisteren naar mensen die niet geweldloos communiceren.

Hierbij zal steeds weer de zelfverbinding terugkomen.

Bij dag 5 en 6 zal de focus liggen op hoe ik mijzelf eerlijk kan uiten, zonder verwijten en oordelen naar de ander(en) te maken.

Dag 6 tot en met 10 gaan we oefenen met het soepel afwisselen tussen de 3 aspecten van GC en dat zijn: zelfempathie, empathisch luisteren en eerlijk uiten. Ook zullen we aandacht besteden hoe je anderen kunt begeleiden om op een verbindende wijze met elkaar te communiceren, ook op de werkvloer kan dit goed van pas komen.

De laatste 2 dagen zullen we aandacht besteden aan het transformeren van (oude) pijn. We leren om te gaan met woede en om een klacht te veranderen in een kracht. Er zal gewerkt worden met diverse verdiepende technieken en veel oefeningen, waarbij iedereen wordt uitgenodigd om een actieve bijdrage te leveren. Zelfverbinding zal, als een soort rode draad, gedurende de Jaartraining steeds terugkomen.

Tijdstip: 7 januari / 4 februari / 11 maart / 15 april / 13 mei / 3 juni / 24 juni / 15 juli / 9 september / 14 oktober / 11 november / 2 december 2019
van 9.30 tot 17.00 uur (ontvangst vanaf 9.00 uur).
Locatie: Rozenhof 33, 3311 JT Dordrecht
Trainer: Thera Balvers, International Certified CNVC trainer & CNVC Assessor
(de trainingsdagen tellen mee voor toegang tot ‘t certificeringtraject als Non Violent Communication Trainer)

Informatie & Aanmelden:
www.therabalvers.nl of thera.balvers@gmail.com of tel: 0031-618156477
Investering: Inclusief syllabus, koffie/thee, lunch en versnaperingen.
€ 1650,- Particulier (zonder nota) / € 2250,- ZZP-ers / € 3450,- Bedrijf
(mocht het bedrag een probleem zijn, neem dan even contact op)

Contactinformatie:
Locatie: Rozenhof 33, Dordrecht
Organisator: Bureau S.P.A.H.
Telefoonnummer: 06-18156477
Email:thera.balvers@gmail.com
Website:www.therabalvers.nl


Deel dit bericht met je vrienden!