Alles over Dordrecht...
Afbeelding bij agendaitem: 'Buitenexpositie, Tentoonstelling: 'Elk vogeltje zingt zoals het gebekt is''
13nov 2018

Buitenexpositie, Tentoonstelling: 'Elk vogeltje zingt zoals het gebekt is'

Van dinsdag 13 november 2018 tot en met woensdag 15 mei 2019.

Een Ode aan volksdichter Jacob Cats in de Vogelbuurt Dordrecht. De Vogelbuurt ligt tussen de Bankastraat, Oranjelaan, Noordendijk en Molenvliet. Het is een goed bereikbare woonbuurt met veel groen aan de randen en met redelijk goede voorzieningen.

De dichter, politicus en jurist Jacob Cats leefde 400 jaar geleden (1577-1660), waarvan van 1623-1636 in Dordrecht. Zijn gedichten met diverse levenslessen/spreuken, vaak geïllustreerd door Adriaan van de Venne, zijn van grote invloed geweest op de Nederlandse identiteit en taal toen en nu.

Tijdens deze Ode worden onderstaande zaken zichtbaar in de wijk;

    de invloed van de levenslessen/spreuken van Jacob Cats op de Nederlandse taal zichtbaar maken in woord en beeld in de Vogelbuurt;
    de levenswijsheden/tegelwijsheden van de bewoners uit de Vogelbuurt in relatie tot die van Jacob Cats in woord en beeld zichtbaar maken;
    de Vogelbuurt positief en creatief op de kaart van Dordrecht zetten door samenwerking met Dordtse cultuurinstellingen en creatieven (Bibliotheek Aanzet, Dordrechts Museum, Dordtse kunstenaars, creatieven e.d.).

Contactinformatie:
Locatie: Buizerdstraat 64
Organisator: Vogelnest
Website:www.hetvogelnest.org/


Deel dit bericht met je vrienden!