Alles over Dordrecht...
Afbeelding bij agendaitem: 'Recycle Sint '
10nov 2018

Recycle Sint

Zaterdag 10 november 2018, van 14:00 uur tot 17:00 uur.

Ruilen is het nieuwe kopen: Hoe je van jouw Sinterklaasinkopen weer een feestje maakt 
Het lijkt nog ver, maar over een paar weken is Het Heerlijk Avondje al gekomen. Voor veel ouders levert dat stress op. Cadeautjes zoeken, geld uitgeven en die decembermaand is al zo duur. Daarnaast komen ook nog de morele bezwaren. Is het nog wel van deze tijd allemaal nieuwe spullen te blijven kopen? Daarom organiseert Speelotheek Pip & Zo een Recycle Sint op 10 november.

Bianca Pipping, initiatiefnemer van de speelgoedruilmarkt in Dordrecht, vindt het belangrijk om speelgoed een tweede leven te geven. ‘Waarom zou je elk jaar iets nieuws kopen als je ook kunt ruilen? En je kan meteen die ontiegelijke speelgoedberg in je huis verkleinen. Vorig jaar was de ruilmarkt een enorm succes dus we hopen dit jaar wederom op een hoge opkomst!’, aldus Pipping. 

Elif Algu, oprichter van Recycle Sint is het hier mee eens. Algu: ‘Overconsumptie is echt niet meer van deze tijd. Van ruilen komt huilen wordt altijd gezegd, maar wij hebben daarvan gemaakt: Ruilen is het nieuwe kopen. Vraag het aan elke ouder die je kent. Iedereen heeft te veel speelgoed. Soms ligt het nog maanden in de verpakking in de kast. Waarom zouden we dan nog nieuwe spullen kopen? Het is veel slimmer om te ruilen en zo ook nog eens een steentje bij te dragen aan het milieu.’

Duurzaamheid mag ook leuk zijn. Daarom is er Recycle Sint. Dat is niet alleen een groen initiatief, maar ook nog eens hartstikke gezellig, slim en -niet onbelangrijk- goed voor de portemonnee. 

De speelgoedruilmarkt in Dordrecht vindt plaats op 10 november in het Polderwiel.
Tussen 14.00 en 15.00 kunnen ouders hun speelgoed komen inleveren en daarna kan het ruilen beginnen!
Bekijk recyclesint.org voor meer informatie en updates.
Deelname is €1,- en het speelgoed is schoon, heel en compleet (uitgezonderd knuffels)
Kinderen uit groep 8 kunnen het speelgoed inpakken voor €1,- en sparen voor een klassenuitje.

Contactinformatie:
Locatie: Polderwiel, Dudok Erf 58
Organisator: Speelotheek Pip & Zo
Email:welkom@pipenzo.nl
Website:http://www.pipenzo.nl


Deel dit bericht met je vrienden!