Alles over Dordrecht...
Afbeelding bij agendaitem: 'Ready to Sport'
10nov 2018

Ready to Sport

Zaterdag 10 november 2018 vanaf 13:30 uur.

Op zaterdag 10 november 2018 wordt in de Reeweghal in Dordrecht een Ready to Sport dag voor de regio Drechtsteden georganiseerd. Deze sportdag richt zich in eerste instantie op kinderen en jongeren tot 20 jaar, die gebruik maken van een rolstoel, een prothese hebben of een andere lichamelijke beperking hebben waardoor sporten soms een uitdaging is. De opzet van de sportdag is echter zodanig dat er gezellig samen met vriendjes, vriendinnetjes, broers/zussen, maar ook met de ouders samen gesport kan worden.

Programma
Om 13:30 uur start het programma. Na een korte introductie zal er gestart worden met diverse sportclinics. De kinderen kunnen kennis maken met racerunning, rolstoeltennis, framevoetbal, judo, zitvolleybal en/of rolstoelbasketbal. In het programma is ook ruimte om informatie over andere sporten en sporthulpmiddelen te verkrijgen. Ook is er een bijeenkomst waarbij ouders ervaringen kunnen uitwisselen. De sportdag moet ook inzicht geven in de vraag naar sport vanuit de doelgroep.

Samenwerking
De sportdag maakt deel uit van het regionale traject “Grenzeloos Actief” waar de gemeenten in de Drechtsteden dit kalenderjaar aan werken. Het sport- en beweegbeleid Grenzeloos actief is opgezet om een landelijk dekkende structuur en passend sport- en beweegaanbod te creëren, waarbij iedereen in Nederland met een beperking de mogelijkheid heeft om te sporten en bewegen. Hierbij is samenwerking tussen lokale en regionale partijen van groot belang.

Sport en bewegen is niet alleen leuk om te doen, het heeft ook een positieve invloed op de gezondheid, het is goed voor het zelfvertrouwen en sociale contacten. Voor mensen met een beperking is het nog niet vanzelfsprekend om dichtbij passend sport- en beweegaanbod te vinden. Zo is het aanbod in de buurt niet altijd toegankelijk, faciliteiten en materialen ontbreken of er is geen vervoer.

Contactinformatie:
Locatie: Halmaheiraplein 35
Organisator: Reeweghal
Telefoonnummer: 078 402 6509


Deel dit bericht met je vrienden!