Alles over Dordrecht...
Afbeelding bij agendaitem: 'Autisme Experience@Sport 8+'
13okt

Autisme Experience@Sport 8+

Zaterdag 13 oktober 2018 vanaf 12:00 uur.

Een sportief evenement dat mensen met autisme laat kennismaken met sport en sportieve mensen met autisme. Sport is een heerlijke vorm van ontspanning en heeft een sterke sociale functie. Sport biedt de mogelijkheid tot het maken en houden van vrienden. Voor mensen met autisme kan het vinden van een sportclub of vereniging lastig zijn.

De Autisme Experience zet zich in om af te rekenen met stigma’s rondom autisme. Met onze events en straks ook met een eigen Experience Centre willen we mensen met autisme en mensen met vragen over autisme bij elkaar brengen. De dialoog op gang brengen. Meer wederzijds begrip creëren en streven naar inclusiviteit.

Op 13 Oktober 2018 organiseert de Autisme Experience een sportief event op het terrein van Tennisvereniging Thialf in Dordrecht. Mensen met autisme hebben de gelegenheid om kennis te maken met diverse sporten en sportieve mensen maken kennis met mensen met autisme.

Sportparcours
Mensen met autisme vanaf 8 jaar  maken tijdens het sportparcours onder begeleiding kennis met diverse sporten. Korte clinics geven je snel een idee van wat er bij de betreffende sport komt kijken. Na het parcours kun je op de sportmarkt in gesprek met diverse sportverenigingen die je voorzien van meer informatie of zelfs een aanbod dat bij je past voor een proef periode.

Groepen worden op leeftijd ingedeeld, hebben een vaste begeleider en bestaan uit maximaal 8 personen. Voor deelname aan het sportparcours is vooraf inschrijven noodzakelijk.

Informatiemarkt
Voor ouders/verzorgers, familie, betrokkene, sporters, werkers in de sport en alle andere geïnteresseerden is er volop de mogelijkheid om meer over autisme te weten te komen. Stap in de Brain On Wheels, verplaats je letterlijk in het brein van een ander. Woon een korte lezingen bij of knoop het gesprek aan met één van onze ervaringsdeskundigen en stel al je vragen.

Onder de sprekers o.a.:
Leonie de Weerdt -  Trainer en ontwikkelaar van trainingen bij Yulius en eigenaar van coachingsbureau Autput. Over de PEERS social skills training en het belang van vriendschap.

Ramses de Groot - Ervaringsdeskundige ambassadeur van de Autisme Experience en fanatiek hardloper voor Team Lister en de Social Run. Sport leerde hem onder andere het stellen van doelen, meedoen is winnen en samen kom je verder!

Broertjes & Zusjes
Ook voor kinderen is er van alles te doen. Diverse activiteiten, een bioscoophoek, en het kidslab. Begeleiders aan tafel zijn onder andere mensen van Yulius. Op een speelse wijze bieden ze kinderen die in hun omgeving met autisme te maken hebben ook extra kennis en inzichten.

Tennistoernooi
In samenwerking met Tennisvereniging Thialf organiseren we ’s avonds een benefiet toernooi. De avond staat in het teken van autisme. Volop de mogelijkheid voor alle sportievelingen om tussen de wedstrijden door nader kennis te maken met autisme.

Optreden Tim Akkerman
Als uitsmijter komt Tim Akkerman een optreden verzorgen.

Wil je meer informatie en inschrijven via www.autismeexperiencesport.nl

Contactinformatie:
Locatie: Tennisvereniging Thialf, Laan Van Londen
Website:http://www.autismeexperiencesport.nl


Deel dit bericht met je vrienden!