Alles over Dordrecht...
Afbeelding bij agendaitem: 'De Dordtse Cultuurnacht - Waar was je nou'
13okt

De Dordtse Cultuurnacht - Waar was je nou

Zaterdag 13 oktober 2018.

Waar was je nou?
De afgelopen weken zal het veel inwoners van de stad en regio niet zijn ontgaan. Op veel plekken in de stad en in de media kwam je deze vraag tegen. Bekende Dordtenaren zoals de burgemeester, René van der Gijp en Philip Elzerman stelden je deze vraag . Maar wie de afzender was bleef onbekend. Tot vandaag! Want nu kunnen we je verklappen dat het eigenlijk een uitnodiging is om kennis te maken met het cultuur- en uitgaansaanbod in de stad. En hiervoor is de Dordtse Cultuurnacht het moment. Op zaterdagavond 13 oktober kun je gratis kennis maken met alles wat de stad te bieden heeft.

De Dordtse Cultuurnacht
Dit jaar wordt de Dordtse Cultuurnacht voor de tweede keer georganiseerd. Voor nu en de komende jaren zal deze plaatsvinden op de tweede zaterdag van oktober. Bezoekers kunnen op deze avond gratis kennis maken met het cultuur- en uitgaansaanbod dat de stad te bieden heeft. Tussen de locaties rijdt ook de gehele avond het Hop On Hop Off treintje, aan boord worden de bezoekers getrakteerd op dichters van DOOR.

Enkele highlights uit het programma;
- Nationaal Onderwijsmuseum, hier start de avond al om 18.30 met een verrassend cultuurdiner én een exclusieve rondleiding (reserveren via de site) van de museumdirecteur door de tentoonstelling Rages – van zweeptol tot spinner. En vanaf 21.00 uur gaat het dak eraf tijdens een heus old skool schoolfeest;
- Het Dordrechts Museum blaast tijdens de Cultuurnacht delen van kunstwerken op. Gelukkig niet met dynamiet, maar door op verrassende manieren in te zoomen op de mooiste, gekste en wonderlijkste details van kunstwerken uit de vaste collectie.
- Bij de entree van Schouwburg Kunstmin staat Het spetterende en betoverende waterkunstwerk Aquaduck en in de Kleine Zaal, is de voorstelling The Place to be van Performancegroep Rotor te zien. (22.00, 22.30 en 23.30 uur).
- In het Energiehuis programmeren ToBe, Muziektheater Hollands Diep, de Popcentrale,  de Bibliotheek Aanzet, Bibelot en Kunstmin een vol programma op allerlei onverwachte plekken in het Energiehuis.

Check het programma én alles wat er in Dordtrecht te beleven is via www.waarwasjenou.nl

Contactinformatie:
Locatie: divers, zie de website
Website:http://www.waarwasjenou.nl


Deel dit bericht met je vrienden!