Alles over Dordrecht...
Afbeelding bij agendaitem: 'Dubbelconcert van Phil Good en Phil's Bigband'
13okt

Dubbelconcert van Phil Good en Phil's Bigband

Zaterdag 13 oktober 2018 vanaf 20:00 uur.

Op zaterdag 13 oktober spelen Phil Good en Phil's Bigband van het Dordrechts Philharmonisch Orkest gezamenlijk in hun eigen muziekcentrum Benevia. Orkest Phil Good o.l.v dirigent Karel van Dee heeft als gastorkest voor dit negende herfstconcert haar eigen swingende bigband uitgenodigd met gastdirigent Daan Bogers op de bok.

"Feeling Good" is het thema voor deze speciale muziekavond.
Orkest Phil Good heeft gekozen voor gemakkelijk in het gehoor liggende muziek van Simon en Garfunkel, Billy Joel en Abba. Ook staan de bekende nummers als "En Aranjues con tu Amor", "Pacific Dreams", "Baby Elephant Walk" en "Chicago" op het programma".

Phil Good vindt het leuk om regelmatig samen te werken met andere orkesten. Zo speelden zij al eerder samen met orkesten uit Belgie, Frankrijk, Duitsland en Brabant. Dit keer zochten zij het dichter bij huis en nodigden hun eigen bigband uit voor een dubbelconcert. "We hebben een steengoede bigband bij het Dordrechts Philharmonisch Orkest dus leek het ons leuk om voor dit negende herfstconcert samen een aantrekkelijk programma op te stellen", zegt coördinator  Annette van der Reest van het enthousiaste 65-koppige orkest Phil Good. "De concerten van Phil Good kenmerken zich altijd weer door de ontspannen sfeer en de gemakkelijk toegankelijke muziek".
Onder leiding van dirigent Karel van Dee opent Phil Good de muzikale avond en na de pauze treedt Phil's Bigband op.

Ook Phil's Bigband koos voor muzieknummers waar het publiek een goed gevoel bij krijgt. "We hebben gekozen voor veel lekkere zangnummers met onze zangeres Elsbeth Runtuwailan", zegt Ingrid Lots van Phil's Bigband. "Uiteraard komt het toepasselijke "Feeling Good" in de versie van Michael Bublé aan bod, maar ook populaire nummers als "Come by me", "I ve got you under my skin", "Flip Flop Fly" en " A night like this" van Caro Emerald.

Sinds kort heeft de Bigband een nieuwe dirigent, Dennis te Woerd, maar omdat hij momenteel door China reist voor een tournee is er een beroep gedaan op oud-dirigent Daan Bogers. "Daan heeft de smaak weer te pakken in Dordrecht want hij heeft ons met veel plezier gedirigeerd tijdens het Big Rivers Festival", aldus basgitarist Lots. "Tijdens het Big Rivers Festival bleek de muzikale band nog steeds hecht en ook de muzikale klik was nog up to date", vult drummer Sander Stolk aan. "Daan weet niet alleen een feestje te bouwen voor het publiek, maar voor de muzikanten is het spelen met hem ook telkens weer een feestje".

Aanvang 20.00 uur. Kaarten à 7,50 zijn te bestellen via de website DPhO. Vrienden van de Phil betalen 4,50.

Foto: Saxofonist Ben Coenraads - Hij vervult deze avond, net als enkele andere muzikanten, een dubbelrol. Zijn solo's zijn zowel bij Phil Good als bij de bigband te horen.

Contactinformatie:
Locatie: BeneVia Muziekcentrum, Spirea 7
Organisator: Vereniging Dordrechts Philharmonisch Orkest
Website:http://www.dpho.nl


Deel dit bericht met je vrienden!