Alles over Dordrecht...
Afbeelding bij agendaitem: 'Schrijfavond Amnesty International Dordrecht'
11okt

Schrijfavond Amnesty International Dordrecht

Donderdag 11 oktober 2018, van 19:30 uur tot 21:30 uur.

Elke tweede donderdag van de maand organiseert Amnesty International Dordrecht een schrijfavond. We schrijven dan met elkaar brieven voor mensen die onrecht wordt aangedaan. Vanavond ben je vanaf 19.30 uur van harte welkom op de eerste verdieping van restaurant Dordts Genoegen, Voorstraat 256 in Dordrecht.

Dat brieven schrijven is een van de meest bekende activiteiten van Amnesty International, dat dit jaar alweer 50 jaar actief is in Nederland. Dordrecht is een van de oudste groepen: wij bestaan dit jaar 40 jaar.

Hoe werkt het?
Hoe werkt dat brieven schrijven? Je krijgt een beschrijving van de situatie van een aantal personen en bekijkt voor wie je een brief wilt schrijven. Er zijn voorbeeldbrieven, meestal in het Engels. Deze vormen een oproep aan de betreffende regeringen, ambassades of koningshuizen om het Internationaal Verdrag van de Mensenrechten (UVRM) na te leven. Ook kun je een groetenkaartje schrijven aan een activist om hem of haar een 'hart onder de riem te steken'.

Successen in het afgelopen halfjaar
In één op de drie gevallen verbetert de situatie van degenen voor wie we schrijven. In het afgelopen halfjaar hebben we samen onder meer de volgende successen behaald:
- 4 landen voeren de doodstraf niet langer uit
- Meer dan 100 mensen, onder wie de Maleisische oppositieleider Anwar Ibrahim, zijn weer vrij
- Bedrijven voelen zich aangesproken (over bijvoorbeeld winning van kobalt)
- Erkenning voor mensenrechtenverdedigers zoals milieuactivist Clovis Razafimalala uit Madagaskar (onderscheiding).
Voor uitgebreide informatie zie www.amnesty.nl, menuoptie ‘Wat we doen’, kopje ‘Amnesty’s successen van afgelopen halfjaar’.

Je kunt je aanmelden via de Facebook-pagina van Amnesty International Dordrecht (onder 'evenementen'). En je kunt natuurlijk ook gewoon binnenlopen en meedoen. Schrijfgerei ligt klaar, waarvoor slechts een vrijwillige bijdrage wordt gevraagd.

Contactinformatie:
Locatie: Restaurant Dordts Genoegen, Voorstraat 256
Organisator: Amnesty International Dordrecht
Website:http://www.facebook.com/amnesty.international.dordrecht


Deel dit bericht met je vrienden!