Alles over Dordrecht...
Afbeelding bij agendaitem: 'Start Cursus genealogie (stamboomonderzoek) voor beginners'
26sep 2018

Start Cursus genealogie (stamboomonderzoek) voor beginners

Woensdag 26 september 2018, van 10:30 uur tot 13:00 uur.

Wilt u graag beginnen met onderzoek naar uw voorouders, maar u weet niet hoe dit moet worden aangepakt? Dan is het goed om de cursus Genealogie voor Beginners bij het Documentatie- en Kenniscentrum Augustijnenhof te volgen.

In vier dagdelen van 2 á 2½ uur wordt uitgelegd hoe u het onderzoek kunt starten en wat u kunt doen om meer te weten te komen over uw voorouders. Welke sporen hebben zij in de archieven achtergelaten? We maken u duidelijk welke archiefbronnen u kunt gebruiken, zoals de burgerlijke stand, kerkelijke registers, het bevolkingsregister, notariële archieven en meer.

Daarnaast is er ruim aandacht voor de mogelijkheden die internet te bieden heeft voor genealogisch onderzoek en de wijze waarop u de gevonden gegevens in speciaal daarvoor ontwikkelde computer-programma’s kunt vastleggen.

De cursus wordt gegeven door Arno de Grauw. Hij doet al vele jaren onderzoek naar zijn voorouders en heeft daardoor de nodige ervaring opgedaan. Na afloop van de cursus bent u in staat om zelfstandig de weg te vinden in de boeiende wereld van de genealogie, de historische hulpwetenschap die de ontwikkeling en verwantschap van geslachten bestudeert.
Data

Data: Woensdag 26 september, 3 oktober, 10 oktober en 17 oktober van 10.30 tot ongeveer 13.00 uur.
De cursus gaat door bij een minimum van 8 deelnemers. Wij laten het u zo snel mogelijk weten als dit aantal zich heeft ingeschreven.
Locatie: De cursus wordt gegeven in de Hofkamer van het Documentatie- en Kenniscentrum Augustijnenhof.
Kosten: De kosten voor de gehele cursus (inclusief lesmateriaal en koffie, thee of water) bedragen EUR 125,00. Voor Vrienden van het Augustijnenhof is dat EUR 90,00.

Aanmelden via de website

Contactinformatie:
Locatie: Hof 15
Organisator: Augustijnenhof
Website:http://www.augustijnenhof.nl


Deel dit bericht met je vrienden!