Alles over Dordrecht...
Afbeelding bij agendaitem: 'Presentatie nieuwe Dordtse poëziebundels'
23sep 2018

Presentatie nieuwe Dordtse poëziebundels

Zondag 23 september 2018, van 15:00 uur tot 17:30 uur.

Op zondag 23 september van 15.00 tot ongeveer 17.30 uur is de presentatie van de gedichtenbundels "Heimwee" van Jan van der Geer en "Hemeltranen" van Esther de Beunin. De presentatie vindt plaatst in Galerie De Compagnie. Tevens wordt de bloemlezing Dichters van Dienst (Studio de Witt) gepresenteerd.


Met Hemeltranen en Heimwee verlangen naar vroeger

Jan van der Geer schrijft poëzie en korte verhalen. Afwisselend over serieuze zaken, maar ook over bizarre onderwerpen.
In Heimwee, deze tweede dichtbundel van hem, laat hij zich van zijn gevoelige kant zien. Hij ontroert met gedichten over verlies en verlangen, geeft blijk van grote liefde voor alledaagse dingen, maar schuwt het ‘scherpe woord’ niet. Met bijvoorbeeld Hij was blauw laat hij op een luchtige wijze blijken nog in contact te zijn met de knettergekke kant van zijn leven. In 2012 publiceerde hij bij uitgeverij Liverse de dichtbundel Niemand verdwijnt. Twee jaar later verscheen bij dezelfde uitgever de korte verhalenbundel Wakker in een droom.

In haar debuut Hemeltranen, toont Esther de Beun met tere en emotionele poëzie haar empathie en ook haar betrokkenheid bij anderen. Het thema verlies en de angst om te verliezen wordt regelmatig beschreven. In haar liefdesverklaringen vertelt ze zonder dralen en onomwonden hoe het zit met gevoelens en verlangen. Hemeltranen is een bundel die je in je hart raakt en je beslist niet onberoerd zal laten.

Contactinformatie:
Locatie: Galerie De Compagnie, Kuipershaven 21


Deel dit bericht met je vrienden!