Alles over Dordrecht...
Afbeelding bij agendaitem: 'Debat in de Stad - Toenemende robotisering en ‘klussenwerkers’'
20sep 2018

Debat in de Stad - Toenemende robotisering en ‘klussenwerkers’

Donderdag 20 september 2018 vanaf 20:00 uur.

Vandaag opnieuw een ‘Debat in de Stad’ in de Grote Kerk. Hier geeft arbeidssocioloog dr. Fabian Dekker een voorzet tot het debat over de gevolgen van de toenemende robotisering voor mens en maatschappij.

Dr. Fabian Dekker is schrijver van het recent verschenen boek ‘Het midden weg?‘ over de impact van nieuwe technologie op het werk. Wetenschappelijke en technologische ontwikkelingen hebben grote gevolgen voor het werk, vaardigheden van mensen en de omgang met elkaar. Steeds meer dagelijkse processen worden geautomatiseerd met behulp van robots. Medische ingrepen kunnen met robotica technieken worden uitgevoerd, zelfs aan de andere kant van de wereld.

In dit debat gaat het over ‘Toenemende Robotisering – zijn we in de toekomst allemaal klussenwerkers?’ waarbij technische ontwikkelingen en tegenstellingen worden besproken. Hoe (h)erkennen we de keuzevrijheden en grenzen aan ontwikkelingen? Worden we straks allemaal maaltijdbezorgers of andersoortige klussenwerkers? Wat zijn de gevolgen voor de samenleving? Wat is de situatie in Dordrecht? Hans Berrevoets zoekt als debatleider de antwoorden op deze vragen. Muzikaal intermezzo wordt verzorgd door leerlingen van de talentklas van ToBe.

Kom ook meedenken en meepraten! Vanaf 19.30 uur staat de deur open aan de Lange Geldersekade 2. De toegang is gratis; na afloop een collecte voor de gemaakte kosten.

Contactinformatie:
Locatie: in de Grote Kerk, Lange Geldersekade 2
Organisator: Platform Dordtse kerken


Deel dit bericht met je vrienden!